fredag den 19. august 2011

Fra sort til sort

 I går fik jeg farvet to gamle bluse op igen. Den ene er en UNO bluse, som jeg er ret glad for. Og den anden er en god gammel skjorte. Jeg synes, at  de begge var ved at være godt falmet i farve, så jeg ville prøve at friske den sorte farve op. Jeg købte DYLON farve i Matas og et kilo salt. Smed begge dele ind i vaskemaskinen og tøjet ind ovenpå. Og vaskede ved 40 grader. Tøjet vejede 500gram. Og det var den fordeling  der stod på pakken var bedst - altså 500 gram tøj, farvepulver og 500-1000 kg salt. Jo mere salt -  jo bedre binder farven.

Bagefter fik det endnu en gang vask. Denne gang med sæbe. Og bagefter har jeg vasket endnu 2 maskinfulde sort, for at være sikker på at det overskydende farve, blev vasket ud af maskinen. (jeg havde samlet en masse sort sammen over en uge, så der var til to maskinfulde.)

Og nu har jeg så to lidt pænere bluser. Jeg ved ikke, om man kan se, at den til højre en farvet op. Men det ER den altså.

På skjorten er det endnu mere tydelig. Men den er også i ren bomuld. Og for den nette sum af 8o kr for farve og 3 kr for salt, tror jeg godt, der kan blive råd til dette.


Men jeg skal lige have samlet noget sort samme først, så jeg har noget til de efterfølgende vaske.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...