fredag den 27. januar 2012

Gulerodskage - ren guf.

Denne opskrift har jeg fået af en god veninde, som jeg har kendt siden ´89. Og den er bare så god, at jeg synes I også skal lære den at kende. Men pas på - den kan godt være vanedannende. Mine tøser er nemlig helt tosset med den. Og de laver den gerne.

Vi bruger 2 poser makroner og 6 små daim. Dette knuses i små stykker og hældes i et fad.

Pisk ½ liter fløde. Og hæld ½ liter creme fraiche i flæden og bland rundt. Dette hældes over makronblandingen.
For at det ikke skal være alt for fed, kan man sagtens bruge light udgaven af creme fraichen.

Riv 8-10 gulerødder og hæld det over fløde/creme fraichen. På billedet er der nok lige i underkanten af gulerødder på. Jeg synes det blir bedst, når der er en god tyk lag gulerødder på.


Og så er det klar til at blive spist. Vores erfaring siger, at det godt kan laves 1-2 timer før, end det skal serveres. Men at makronerne godt kan blive bløde, hvis det står i længre tid.

7 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud ;0) Det eneste jeg har i huset er gulerødder, creme fraiche og fløde. Det bliver nok for vammelt, så jeg må jo vente ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du må ud og hente de sidste to ting, så du kan få det afprøvet.

   Slet
 2. Det ser godt nok lækket ud (: Det må prøves en gang elsker guleroddeskage (: ER fastlæser hver dag og ville lige spørge om vi skulle linke hinanden hvis ja så skriv på min side under link så kommer du på (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men pas på, Du bliver afhængig af kagen.

   Jeg går lige ind og ser på din side og linker derinde :-)

   Slet
 3. ej det ser da spændende ud :) nam nam

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi får den med jævne mellemrum. Jeg HAR overvejet om den kan fornyes med evt rabarberkompot i stedet for gulerødder. Tror jeg vil prøve en dag. Måske kan det også smage godt.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...