mandag den 18. juni 2012

Hjerter i blomst

Kan I huske at jeg viste jer billeder af min hjerteplante for lang tid siden??? Det var en enkelt hjerte sat ned i jorden. En sød og enkelt plante jeg købte i IKEA for mange år siden.
Og pludselig tog pokker ved planten og den begyndte at vokse - og vokse - og vokse og begge  planter fik 10 - 12 hjerter på hver stilk. Og jeg begyndte at glæde mig til, at der skulle komme blomster. Men de kom aldrig. Først nu efter 9 måneder. Jeg kom lige til at kigge på planten den anden dag. Og nu er der en masse blomster. En mærkelig plante. Og den minder lidt om en anden, jeg før har set. En der laver samme slags blomster. Men jeg kender ikke navnet på planten. Og har smidt den enden slags ud jeg havde, så den kan jeg ikke vise billeder af. Men yndigt er det da.

Blomsterne er MEGET saftige. Jeg satte lige en finder på den, og så var den fyldt med en klæbrig gul væske... adder.... tror bestemt ikke det er godt, hvis det komme på tøjet.

Er der nogen der kender planten???

12 kommentarer:

 1. Det er godt nok en sjov plante, kender desværre ikke noget til dem...ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Waw hvor er det en flot blomst, jeg har en selv men den har aldrig været i blomst, lige nu står den med en 25 cm lang stilke som der så kommer blade på. den er nem og nøjsom,
  det kunne være jeg skal være lidt bedre ved den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg tror du bare skal være tålmodig. Jeg har ikke kælet for min plante. Og pludselig er den i blomst.

   Og jeg synes selv det er meget smukt.

   Slet
 3. Har den samme plante derhjemme - den er rigtig fin:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. En gammel plante fra IKEA. Og nu er den sjov med de der blomster og lange stængler....

   Slet
 4. Sikke en fint plante.

  Den plante du tænker på, er det ikke en hoya? Sådan en med bløde blade som din hjerteblomst, men på hoya'en krøller bladene nærmest.

  MVH
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow, du har fuldstændig ret. Nu har jeg været inde og google Hoya, og jeg kan se at min plante må være i familie med hoya'en. Blomsterne er ens.

   Tak for hjælpen. Det havde jeg aldrig fundet ud af selv.

   Slet
 5. Hej
  Jeg har selv en hjerteblomst som jeg har haft i rigtig mange år, den vokser helt vildt, så sidste år måtte vi lave et espalier til den, jeg vil tro at den er et par meter lang for jeg har kørt topskudene rundt mange gange. Da jeg kiggede på den kunne jeg finde 4 lange skud, selvom det ikke lige ser ud som om der vil ske noget skal det nok komme. Jeg har 1 gang haft blomster på den, helt tilbage til 2008, men da stod den et helt andet sted i huset pga ombygning, da stod den varmt og lyst - så måske skulle jeg prøve at flytte den igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine står også varmt og lyst. Og det er nok derfor den gror helt vildt. :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...