mandag den 4. februar 2013

Påfuglen i aktion

Så fik jeg MindsteDatter i påfuglekostumet til fastelavn.  Det holdt lidt hårdt, for der kom lige en masse i vejen bl.a. arbejde og en lille blogtræf :-)
Nederdelen er lavet efter denne diy.  Jeg har lavet 10 påfuglefjer, som jeg har syet på et stykke skråbånd. Jeg har delt dem ud, så der på den bagerste er fire fjer, og på de to i siden er tre. Påfuglefjerene har jeg syet af filt og de er syet sammen med en sølvtråd, for at kom der også lidt glimmereffekt på. Det er der jo på fuglefjerene på den ægte fugl. Jeg har lavet strimlerne til nederdelen 10 cm brede, og har delt dem ud, så de mørke er i siden, og så bliver de lysere og lysere om mod bagdelen. Se evt mit indlæg: Forberedelser til fastelavn #2
  
Hatten som jeg viste for et stykke tid siden, har jeg lavet ud fra samme princip som Anna. Nemlig Elsebeth Gynthers huemønster fra 70er bogen "Børnetøj du selv kan sy". På toppen af hatten har jeg brugt piberensere og lyseblåt filt til at lave den karakteristiske kam, som en påfugl har. Lige netop som Anna også har gjort. For hvorfor finde på noget smart, når andre har gjort forarbejdet. Jeg skulle bare selv finde ud af hvordan de der dumme piberenser skulle komme til at stritte. Men jeg lavede bare to huller i hatten og stak piberenserne ind og ud af disse, og riede rundt om hullerne, så det blev pænt igen. Jeg har brugt turkis babyfløjl til selve hatten. En rest jeg havde liggende.
Til sættet har jeg brugt en turkis jerseytrøje. Jeg tror, at den er fra Bilka. Dertil et par helt nye grønne strømpebukser og hendes lyserøde glimmersko fra H&M, som hun instisterede på at skulle have på til sættet.8 kommentarer:

 1. Nej hvor er den bare fin. Godt gået...
  Kh Eline

  SvarSlet
 2. Hvor er hun bare en super fin påfugl :-) Godt du nåede det:-)

  SvarSlet
 3. Hvor er hun bare blevet fin..Flot arbejde..

  SvarSlet
 4. Hold da op, hvor er hun flot

  SvarSlet
 5. Hvor er det blevet flot og hvor er hun fin.

  SvarSlet
 6. Super flot, jeg skal igang med det samme kostume, mit længe ventede tyl er lige kommet med posten i dag

  SvarSlet
 7. Tak alle sammen.

  Jeg må også indrømme, at jeg glæder mig til at skulle følge hende i børnehave på torsdag, hvor de skal slå katten af tønden.

  Fru Bach: og når du først har tyllen, går det stærkt, så du skal nok nå det.

  SvarSlet
 8. Hvor er den påfugl da bare smuk :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...