onsdag den 21. august 2013

Berlin part two

Om tirsdagen tog vi til Rittersport. Her kunne de store piger lave deres egen Rittersport. Det er en rigtig sjov lille ting at have med hjem – og så med ens yndlingsfyld i :-) Du vælger hvilken type chokolade + hvilke 3 slags fyld du vil have i, og 1 time efter er din chokolade færdig. Jeg havde booket en tid til dem, og man SKAL være der til tiden, ellers er pengene spildte.
 
Vi brugte ventetiden i deres cafe.

Chokoladerne ser meget tiltalende ud, men tro mig, når du har kæmpet dig igennem en, kan du ikke spise mere. Jeg ville sådan ønske at jeg kunne, for de så altså meget tiltalende ud.

Bagefter gik vi op til Jødemindepladsen (das Denkmal für die ermordeten Juden Europas)  som består af en 19.000 kvadratmeter stor "skov" af 2.711 betonsøjler, som giver en stemning af en forstenet og kold skov. Der er ikke forklaring på monumentet, så symbolikken er op til den enkelte. Der er fri adgang til monumentet døgnet rundt. Monumentet skal minde om Nazisternes systematiske drab af op mod 6 millioner jøder.
Her legede vi gemmeleg. Jeg var i starten lidt bange for, om vi ville blive væk fra hinanden. Men til sidst gik der sport i at forskrække hinanden. MindsteDatter synes også, at det var skidesjovt. Og søjlerne var gode til at give skygge, for det var temmelig varmt i solen. Vi fik taget en masse fjollebilleder alla denne her. 'Det skal man jo' !!

Bagefter en gåtur til Brandenburger Tor på Pariserplatz. Formentlig er Brandenburger Tor Berlins mest berømte bygningsværk. I sig selv er den ikke et kæmpe monument med sine ca- 26 meters højde, men den gamle byport fra 1791 stod mellem Øst- og Vestberlin og er derfor et symbol på Berlinmurens fald i 1989 og genforeningen af Tyskland og er samtidig Berlins vartegn. Ligesom mange københavnere fejrer nytår på den mest centrale plads i København, Rådhuspladsen, fejrer berlinere nytår ved Brandenburger Tor i Berlin. 


Vores aftensmad denne dag blev en japansk restaurant: Hashi, Rosenthaler Straße 63, 10119 Berlin. En virkelig lækker restaurant. Vi er jo meget grønne på det japanske mad, så vi fik servitricen til at sammensætte en menu til os, så vi fik smagt lidt af hvert. Vi fik hver vores lille tallerken, og løbende kom hun ind med en ret. Det så ikke ud af så meget, men jeg kan sige jer, at vi blev mætte. Og alle pigerne kunne lide det. Selv den lille kræsne MindsteDatter tog for sig af retterne. Og så var det til og med billigt.
 
Friturestegt kylling. Det var bare så godt.

En god blanding af friturestege ting: Noget fars på pind, noget kød på pind, aubergine og forrest champignons.

Creme Brúlee lavet på grøn the. Den så meget mærkelig ud, men for pokker hvor smagte den godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...