fredag den 19. september 2014

Jeg er gået i hak

For 10 år siden fik jeg kendskab til en hakkenål. Og jeg fandt den meget interessant. Jeg var mange gange på biblioteket og låne bøger om hakning eller tunesisk hækling. Men jeg fandt aldrig noget, som jeg kunne se et formål med at lave.
 
Men til Hammerumkrea her i foråret viste Lone (med denne blog) mig noget der fangede min interesse. Hun havde nemlig taget sin hakkenål med og viste mig det hun sad og nørklede med. Og da besluttede jeg mig for at NU skulle jeg prøve at lave en pude.
 
Og efter at have set mange forskellige farvekombinationer her på nettet, fandt jeg frem til hvordan min nye pude skulle se ud. Og nu er jeg endelig i gang.
 


 Tunesisk hækling, eller hakning, er en krydsning mellem hækling og strik, og med denne teknik kan man lave en struktur der minder om vævning. Personligt er jeg ret vild med mulighederne for farveskift, der giver en smuk stribet effekt. Og jeg ser allerede nye muligheder såsom trøjer og tæpper.

For at komme i gang med tunesisk hækling skal man bruge en speciel hæklenål.
Den traditionelle ligner en strikkepind med en hæklenål i enden. Den er billig og udmærket at hækle med, men har sine begrænsninger ift. hvor bredt et arbejde man kan lave. Du samler nemlig masker op den ene vej så du har dem alle på nålen, som når du strikker - og tager dem af igen den anden vej. Det lyder kompliceret, men fortvivl ej; det er det ikke! Og hvis du kan strikke og hækle, kan du også nemt dette her.

En smartere løsning er Knitpros system hvor du køber en
hæklenål med gevind og en wire, der skrues på. På denne måde har du mulighed for at lave store ting, eks. plaider.
 
Jeg har købt Knitpros hakkenålen. Og har tre forskellige størrelser nu. For du skal være opmærksom på, at den nål du skal bruge skal være 2 numre større end det garn du bruger, og hvis du hakker stramt, sådan som jeg også gør, skal du bruge en hakkenål 3 numre større end garnet. På denne måde får du det flotteste resultat. Denne erfaring kostede mig tre hakkenåle, og denne erfaring vil jeg gerne spare dig for.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...