tirsdag den 30. september 2014

Tur til skoven

Vi var en tur i skoven i lørdags. Og vi fandt en masse kastanjer.  Jeg tror aldrig at vores plejedatter har set en skov. Ej heller samlet kastanjer. Så hvis hun skulle nå det inden hun tager hjem til Grønland igen, så skulle det være nu. Så MindsteDatter og jeg tog hende med i Krabbeholmsskov. Og det var bare mega hyggeligt. Da hun først havde spottet. hvad legen gik ud på, var hun god til at finde dem.
 
Vi fandt godt nok også en frø. Og den syntes MindsteDatter var så sød, at hun klappede og aede den, inden vi satte den ned igen, og gik videre. Lidt senere kom jeg til at se på hende. Hun gik meget mærkeligt, og holdt hånden på den ene lomme. Da jeg spurgte hende, hvad hun havde gang i, svarede hun "Ikke noget". "Jeg har en frø i lommen". Hun var bange for, at frøen ikke ville få det i godt skoven fra nu af, så jeg måtte forsikre hende om, at det fik den, og så slap vi den ud i en skovsø.
 








Vi havde parkeret bilen lige ved siden af iskiosken, så det var jo meget nærliggende at afslutte skovturen med en is. Og det er jo aldrig for koldt til is vel??

søndag den 28. september 2014

Nye grydelapper

Lidt af inbo fornyelsen indebærer også nye grydelapper. Og her er jeg vist gået lidt i selvsving, kan vi roligt sige. Det er et ganske hyggeligt arbejde, og idet jeg har en del garn liggende, som sagtens kan bruges til dette formål, har jeg efterhånden fået lavet en del huse.
 
Forklaring på hvordan jeg gør:
Først hækler jeg to ens huse. Jeg har sørget for at de ca måler 12 x 13 cm i selve huset.
Derefter klipper jeg to stykker isolerings flis. Mit er købt i Stof & Stil og hedder thermolam, men det kan også købes i andre stofbutikker og så kan det hedde thermium. Disse to stykker isolering syr jeg sammen på symaskinen. Og hæfter derefter det ene hus fast til isoleringsstoffet med garnenderne. Lægger derfter det andet hus ovenpå, og hækler nu rundt i kanten med fastmasker, så husene bliver hæklet sammen. Og til sidst kommer der en lædersnor i toppen, så grydelapperne kan hænge.
 
En mere udbydende forklaring finder du her. Og her kan du også læse maskeantal og materialeforbrug.
 
 

 



onsdag den 24. september 2014

Nyt betræk på puffer

Turen rundt i huset med inbo fornyelse er nu kommet til pufferne. Jeg har været i Stof & Stil og købe lidt stof. Valget var lidt svært med hensyn til stof valg. Jeg har jo to puffer, så jeg besluttede mig for, at lave to forskellige.
 
Puffen i stuen er lavet i noget vævet grafisk olivengrønt bomuld. Pufferne er 60 x 60 x 30 cm, så jeg klippede først de forskellige sidestykker og overlockede dem hver for sig. Derefter gik jeg igang med sammensyningen. Jeg har syet orange pipingbånd på denne. Bånden har jeg haft liggende et års tid. Jeg købte den sidste sommer hos BettyP. Og for at puffen skal være lidt praktisk også, har jeg sat lynlåse i på den ene smalside, så betrækket også kan blive vasket. Det var en lille smule besværligt at få syet lynlås OG piping på, så det blev pænt. Men det lykkes til sidst.






Sådan her så puffen ud FØR.

 
Den anden puf er syet i vævet natur/grå bomuld med abstrakte tern. Fremgangsmåden er den samme som ved den første puf. Men her har jeg valgt at sætte neon pink piping i. Og Jeg har sat den på to sider denne gan i stedet for bund og top, som jeg gjorde ved den anden.. Dels fordi de to puffer ikke skal være ens, men også fordi at jeg ikke havde nok pink piping bånd.
 



 
 Og sådan er så puffen ud FØR.

søndag den 21. september 2014

Nye puder i stuen.

Vores sofa har fået en makeover. Ligesom andre områder af inboet trænger til fornyelse, synes jeg også at der skulle nye puder til. Så jeg har været en tur forbi Stof & Stil via nettet, og fik bestilt lidt stof hjem.
 
Jeg har lavet en stjerne pude med sort piping. Den er ganske frisk i farverne. Stoffet er neon orange. Og puden er ens på begge sider.
  

Og jeg har lavet en orange-mønstret pude med marineblå piping. Denne er også ens på begge sider.

Og til sidst i denne omgang har jeg lavet en mønstret pude. Den mønstrede pude er sort/hvid på den ene side, og petroliumsblå/hvid på den anden. Og har mosgrøn piping. Mønsteret til denne pude er købt i Stof & Stil og hedder 90183. Denne pude var en smule besværligt at lave. Jeg var meget omhyggelig med at klippe den 100% efter målene og sy lige præcist som den skulle. Men alligevel synes jeg, at der var behov for at pille op en del gange, før end at jeg var tilfreds. Og for at få den pæn på bagsiden også, strøg jeg noget fliseline på bagsiden. Og det gør, at de strøgne syninger bliver hvor de skal. Og nu er jeg meget tilfreds med den.



Alle puderne måler 50x50cm og de har alle lynlås i den ene side, så betrækket kan tages af og vaskes.

Se det ser jo ganske indbydende ud, ikke??

fredag den 19. september 2014

Jeg er gået i hak

For 10 år siden fik jeg kendskab til en hakkenål. Og jeg fandt den meget interessant. Jeg var mange gange på biblioteket og låne bøger om hakning eller tunesisk hækling. Men jeg fandt aldrig noget, som jeg kunne se et formål med at lave.
 
Men til Hammerumkrea her i foråret viste Lone (med denne blog) mig noget der fangede min interesse. Hun havde nemlig taget sin hakkenål med og viste mig det hun sad og nørklede med. Og da besluttede jeg mig for at NU skulle jeg prøve at lave en pude.
 
Og efter at have set mange forskellige farvekombinationer her på nettet, fandt jeg frem til hvordan min nye pude skulle se ud. Og nu er jeg endelig i gang.
 


 Tunesisk hækling, eller hakning, er en krydsning mellem hækling og strik, og med denne teknik kan man lave en struktur der minder om vævning. Personligt er jeg ret vild med mulighederne for farveskift, der giver en smuk stribet effekt. Og jeg ser allerede nye muligheder såsom trøjer og tæpper.

For at komme i gang med tunesisk hækling skal man bruge en speciel hæklenål.
Den traditionelle ligner en strikkepind med en hæklenål i enden. Den er billig og udmærket at hækle med, men har sine begrænsninger ift. hvor bredt et arbejde man kan lave. Du samler nemlig masker op den ene vej så du har dem alle på nålen, som når du strikker - og tager dem af igen den anden vej. Det lyder kompliceret, men fortvivl ej; det er det ikke! Og hvis du kan strikke og hækle, kan du også nemt dette her.

En smartere løsning er Knitpros system hvor du køber en
hæklenål med gevind og en wire, der skrues på. På denne måde har du mulighed for at lave store ting, eks. plaider.
 
Jeg har købt Knitpros hakkenålen. Og har tre forskellige størrelser nu. For du skal være opmærksom på, at den nål du skal bruge skal være 2 numre større end det garn du bruger, og hvis du hakker stramt, sådan som jeg også gør, skal du bruge en hakkenål 3 numre større end garnet. På denne måde får du det flotteste resultat. Denne erfaring kostede mig tre hakkenåle, og denne erfaring vil jeg gerne spare dig for.

onsdag den 17. september 2014

Redigering af høstjakke


Jeg har længe været irriteret over ærmerne's afslutning og den voldsom store hals i min høstjakke. Jeg bruger høstjakken hver dag, og kan faktisk ikke undvære dens varme. Men i aftes satte jeg mig ned og lavede det om.

Først pillede jeg det dobbelte stykke op i ærmet. Da jeg strikkede høstjakken, havde jeg kun lige præcist garn nok til jakken. Så der var ikke garn til rest, så for at kunne lave mine ændringer, måtte jeg 'finde' garnet et andet sted på jakken. Og ved at trevle det dobbelte stykke op, fik jeg garn til at jeg kunne lave en anden afslutning på ærmerne.
Jeg samlede alle maskerne op, og har nu lavet en afslutning med I cord eller hestetømmer. Det er den samme afslutning som jeg har brugt ved lommerne, og ved høstjakken bagpå. Og nu er høstjakken's ærmer meget pænere.


Høstjakkens ærme FØR

Opsamling af masker.

Ærmet NU.


Heldigvis havde jeg stadigvæk e smule garn til overs. Og så kunne jeg også få rettet halsudskæringen, så den ikke var så stor og slasket. Når jeg gik i jakken, faldt den altid ned over den ene skulder, fordi halsen gav sig så meget. Det håber jeg godt nok er ovre nu.

Jeg samlede også masker op i halen, og lavede som samme måde som på ærmerne en I cord afslutning. Og bare af udseende virker den til at være blevet mindre, og nu kan jeg komme til at gå i den igen uden at være irriteret.



mandag den 15. september 2014

Nyt look på lime.

Jeg har gang i lidt inbo fornyelse. Og denne kiste er også blevet overfaldet. Jeg kunne ikke lige overskue om den skulle males i en helt anden farve eller hva. Så som start  - har jeg fjernet det stor blomstrede lilla tapet og malet kisten ensfarvet lime. Og det er jeg faktisk tilfreds med indtil videre.
 
Og nu vil jeg så gå lidt rundt og se på kisten og se om den skal males i en HELT anden farve. Men det tror jeg der er lettere at vurdere, når jeg er helt færdig med inbo fornyelsen.
 
Sådan her ser kisten ud nu. Helt limefarvet og enkelt.
 
Sådan her har kisten set ud siden 2010, da jeg malede den, og satte blomstret tapet på den.

lørdag den 13. september 2014

Mine indkøb til Kreativmessen

Sidste weekend var jeg til Kreativ messe i Viborg. Jeg var så heldig at komme der to gange på den samme weekend. Første gang var jeg der om fredagen, hvor jeg fandt en massen lækre ting at købe. Bl.a. garnet Sandes garn: Smart i 100% uld som jeg købte i Bettekun's stand. Jeg skulle bruge 8 nøgler, og det havde hun ikke med, så jeg kunne hente de sidste om søndagen. Det betød ikke så meget for meget mig, for jeg skulle alligevel til Viborg igen pga jobbet den dag, og så kunne jeg bare lige smutte forbi igen. Og ved at købe et armbånd om fredagen (lidt ligesom festival armbånd), slap jeg for at betale entre igen om søndagen. Og på denne måde fik jeg også hilst på Karen Klarbæk, som også besøgte Bettekun standen denne dag.   

Ud over købte jeg materiale til et armbånd. Jeg er meget spændt på dette. Der er plastikringe med og garn, og så skal jeg stikke nogle ringe og derefter vaske det, og vupti - har jeg et armbånd. Det glæder jeg mig til at skulle forsøge mig med.

Jeg købte mig også materiale til en ny nålepude. Den gamle jeg har er over 21 år gammel, og trænger til fornyelse. Nålepuden skal broderes. Og er i en lækker lakridskonfekt model. Lidt sjovt, ikk?? Og det er heldigvis så lille en ting, at det kan jeg nemt have med på arbejde.

Anden dag jeg var på messen fik jeg bedre tid til at gå lidt rundt og se på de forskellige boder. Jeg var faldet i snak med en pige, der hakkede ved en stand om fredagen, og da jeg kom igen om søndagen kunne jeg nu vise hende, at jeg havde lavet det om, som jeg var i gang med, og via hendes hjælp/tip var resultatet ved at blive pænere. Jeg skal selvfølgelig nok vise mit hakkede værk frem. Men det går lige lidt tid endnu, inden det er klar til fremvisning.




torsdag den 4. september 2014

Nye billeder til mig - gratis - ja tak!!

Jeg har printet ny billede ud til rammerne i soveværelset. Og jeg vil gerne dele link med jer.

Denne har jeg fundet her.
 
Denne har jeg fundet her.
 
Sidste billede er et jeg har haft længe. Og det er såmænd også et jeg har printet ud fra nettet. Jeg har bare ikke længere linket til siden.  
 
 

tirsdag den 2. september 2014

Bella nu med libertyknapper

Så.
 
Endelig fik jeg taget mig sammen til at få syet knapperne i. Og nu er Bella cardiganen helt færdig. Og det bliver så fedt, at MindsteDatter kan begynde at bruge den.
 
Opskriften er fra Lene Holme Samsøes bog Børnestrik på pinde 3½-4.
Jeg har strikket den i det garn jeg vandt til hammerumkrea i foråret - og den har været en fryd at strikke.

Diverse oplysninger om cardiganen kan du læse her.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...