onsdag den 30. december 2015

Hæklet miselten

Sidste år satte jeg mig for at jeg ville lave en hjemmehæklet miselten. Men jeg nåede det bare ikke. Så i år skulle dette projekt bare lykkes. Og jeg var skam også godt i gang i starten af december. Men jeg kunne ikke helt overskue det i juletravlheden. Men nu er jeg endelig færdig. Og jeg er blevet godt tilfreds med resultatet.


Materialerne, der skal bruges, er: grønt bomuldsgarn, og noget tyndt guldtråd/-garn – en hæklenål (jeg brugte en 3.0) perler som bær. Sukker og vand til at stive af med.

Da jeg var færdig med at hækle, fik jeg stivgjort blade og grenene, så de ikke krøller så meget. Til dette laver jeg en sukkerblanding: 5 dl kogende vand i en gryde sammen med 400 gram sukker. Sukkeret opløses, og alle grenen lægges ned i blandingen. Her står de og suger et par minutter, inden man tager dem op, presser det værste vand af og lægger dem på et hviskestykke. Derefter kom de på et stykke bagepapir og i ovnen i 3 timer ved 60 grader.


Da de kom ud af ovnen, skulle der syes perler på. Perlerne var nogle jeg havde på lager. Og idet jeg synes det så mest naturtro af de var i forskellige farver, satte jeg dem på hist og pist. …

Endelig færdig! Jeg har afsluttet med en sløjfe omkring det hele, og så er den klar til at skabe juleglæde – og ikke mindst – kys!


Jeg lavede lige lidt ekstra end jeg havde brug for, så hvis nogle skulle have lyst til at købe en evigheds miselten, så koster de 175 inkl fragt.


2 kommentarer:

  1. Hvor er den blevet fin, godt tip at bage hæklerierne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Jan det gør det lidt pænere, når de hænger.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...