fredag den 30. januar 2015

Elsa kjolen er nu færdig.

Så blev kjolen  færdig. Jeg blev gladelig overasket over, hvor nemt det var og Mette forguder den. Jeg tror faktisk kun, at jeg brugte små tre timer på at sy kjolen. Den vil hun få mange gode legetimer i. Og med det elastiske stof i overdelen er den nem at få af og på. Og den vil passe hende længe.

Stoffet er som før nævnt købt i Stof & Stil. Det hvide bluse stof er jersey stretch i polyester. En utrolig lækker blødt stof. På overdelen er der påsyet turkis paillet strikstof . Jeg har derefter påsyet et slør på bagsiden af overdelen af noget offwhite tyl med similisten. Og skørtet er lavet af et mega bredt stykke turkis foer stof.

Da jeg hentede Mette ovre på skolen i går, havde jeg færdigsyet kjolen, og manglede kun at få den lagt op. Og hun gik helt i svime, da hun så kjolen. Hun fik prøvet den, så jeg kunne se hvor meget jeg skulle lægge den op, og efter kort tid, var den klar. Hun har både givet mig masser af kys på kinden, og en masse krammer. Og hun tog kjolen på, og havde den på indtil hun skulle i seng. Hun ville vide, hvor mange gange hun skulle sove inden der var fastelavn. "18 dage" svarede jeg, hvorefter jeg fortalte at vi nu skulle til at lave Elsa-kronen. Så den vil jeg vise frem, når denne er klar. Så fortsættelsen følger på dette projekt.

Jeg brugte dette link til sy-inspiration. Og jeg håber, at I vil gøre brug af den. Men husk 'magiske kræfter' er ikke inkluderet!!! Dem må I selv trylle frem.










torsdag den 29. januar 2015

Elsa kjolen er i maskinen

Så er kjolen klippet og den er kommet under maskinen. Jeg har købt stoffet i Stof &Stil, og det var nogle flotte kvaliteter, jeg fik fingerne i.


mandag den 26. januar 2015

Vest af hæklede firkanter - til salg

Jeg har egentlig aldrig vist jer denne smukke vest, som jeg har lavet til mig selv for et godt stykke tid siden. Den er lavet af hæklede bedstemor firkanter og firkanterne er hæklet sammen med brunt bomuldsgarn. Foran er der sat en lynlås i brunt. Jeg synes den er helt vild sød og helt retro. Men desværre bruger jeg den ikke, så derfor har jeg valgt at sætte den til salg i min amio butik.

For det er jo næsten synd at den ikke skal vises frem, så smuk som den nu er.




torsdag den 22. januar 2015

Pung, penalhuse, pasteller, pang og perler.... til salg

Jeg har endelig fået færdiggjort nogle penalhuse, som jeg har haft på tegnebrættet LÆNGE. De er syet efter samme princip som disse

Jeg begyndte på dem for længe siden. Det er faktisk lidt pinligt - hvor længe siden det er, men det vigtigste er vel også er nu er de endelige færdige. 

Lynlåsene fandt jeg i Stofbutikken. Her fandt jeg også det grønne bånd. Jeg har længe ledt efter neon lynlåse og det er godt nok ikke en nem opgave. Men jeg synes de var flotte dem jeg fandt i Stofbutikken, og nu ved jeg hvor let det er at handle ved dem, så måske ender det med at jeg køber mere der, for de har godt nok også mange andre flotte ting der. Forhandleren er godt nok i Tyskland, og betalingen var via overførsel til udlandet, men det fandt jeg også ud af. Og leveringstiden var lidt lang - jeg tror, at jeg ventede på mine lynlåse i små 14 dage. Men skidt. Min ordre var ikke en hasteordre.

De neon farvede snørebånd er købt på Husflidsmessen i Viborg. Jeg husker ikke ved hvilken forhandler.

Den gule og den orange tråd er købt ved Betty P. Og her fik jeg også det gule bånd.

Det grønne tråd har jeg købt for længe siden i Stof & Stil.

Og det smarte stof er fra Stof & Stil.
Og bomuldstoffet er fra lageret og fra Stof & Stil.

Måske man skulle begynde at studere igen bare for at ha' en undskyldning for at 'gå med penalhus'. Nah. Men hvis du ikke kan stå dem, så er de nu sat til salg i min amio butik. 
  




tirsdag den 20. januar 2015

Starten på fastelavnskjolen.

Lige siden Mette har været indlagt på sygehuset i efteråret, har filmen Frost fyldt meget i hendes liv. Vi så den mange gange i den uge vi var indlagt sammen. Og hun har mange gange sagt at hun have Elsa kjolen. 
Og nu har jeg handlet ind, og jeg skal have syet kjolen, så Mette kan blive Elsa til fastelavn!


søndag den 18. januar 2015

Milk Copenhagen på bud

Jeg har fået fingerne i noget lækkert nyt tøj til MindsteDatter. Jeg har endnu engang ventet på 70% udsalg og denne gang fik jeg fingerne i følgende:

 kjolen på billede 1, skjorten på billede 2, strømpebukserne på billede 3.


Blusen på billede 1, bukserne på billede 2 og begge par strømpebukser på billede 3. De er de samme som er for oven på billede 3. 

 Det er ikke første gang eller anden gang, jeg får tøj fra Milk Copenhagen. Og det er bestemt heller ikke sidste gang. Og du kan også nå det endnu, hvis du er rask på fingerne. Det er nemlig 70% på det lige pt.




onsdag den 7. januar 2015

Færdig med endnu en høstjakke

På fredag skifter denne høstjakke ejermand. Denne gang er den lavet i Supersoft i farven tundra og Superkids Mohair i farven flaskegrøn. Jeg modtog garnet fra Garnpusher den 23. december. Og nu er den færdig. Så det har gået rimeligt stærkt med at strikke den. Og det tror jeg at modtageren er tilfreds med, For så kan hun gå og flashe den på sit nye arbejde. 





Jeg beklager de ualmindelige dårlige billeder der er med modellen. Kameraet drillede og så var det samtidigt blevet mørkt. Og så passer høstjakken heller ikke modellen. Hun har lidt lange arme.



Fakta:
OpskriftHøstjakke fra Pickles.no strikket i str. M.

Garn:  300g Supersoft i farven tundra, 85g Superkids Mohair i farven flaskegrøn. Begge dele fra Garnpusher


Pind: 5.5

Bemærkninger: Endnu en skøn, dejlig og lækker resultat. Jeg elsker den bløde overflade og kombinationen af de to garner er noget nær perfekt. Farverne spiller også godt sammen. 

Modifikationer: Jeg har valgt at lave min egen version af I-cord eller hestetømmen langs forkanten. Jeg strikker den over to masker og jeg fandt beskrivelsen af teknikken lige her. Jeg har desuden valgt at lave ærmer i fuld længde og kun med to indtagninger, ligesom jeg har valgt at afslutte ærmet med en i-cord, som den, der er anvendt på forstykker og bagkant. Jeg kan lide, at de lange ærmer afsluttes på den måde og det er en rar fornemmelse med det hold, den kant giver.

Og så har jeg sat tre lommer på. Jeg har fundet opskriften på de lækre lommer her hos bloggeren Lise Lotte med bloggen 'Slagt en hellig ko'

Og her så resterne af mit garn. 

søndag den 4. januar 2015

Flaskegrøn høstjakke

Endnu en høstjakke er på pindene. Denne gang er den lavet i det samme lækre garn som sidst. Nemlig Supersoft i farven tundra og Superkids mohair i farven flaskegrøn. Begge dele fra Garnpusher. Jeg er godt på vej. Jeg startede lige før jul, og jeg er allerede i gang med ærmerne. Så det går bare derudaf. Der skal også være lommer på denne, ligesom jeg lavede på den første. Og den er til en kollega. Eller faktisk ekskollega, for hun har fået nyt job. Men jeg holder hende orienteret om processen via sms. Og hun virker begejstret. 

Den søde Karina fra Garnpusher har også hjulpet mig denne gang. Første gang hjalp hun mig med en meget god forklaring på, hvordan jeg skulle lave udtagningerne ved halsen. Og denne gang ringede jeg til Garnpusher, og kom til at tale med Karina, og hun var så sød og vejlede mig igennem telefon til hvilken farve Supersoft jeg kunne bruge sammen med Superkids mohair. Hvis ikke hun havde hjulpet, havde jeg ikke fået det flotte resultat. For jeg kunne ikke rigtig se garnfarvene ordenligt på computeren. Og selv om det var en fredag eftermiddag lige inden jul, og rent faktisk uden for butikkens åbningstid, så hjalp hun mig, så jeg kunne få bestilt garnet, så det kunne komme inden jul. Tak for det Karina. 



fredag den 2. januar 2015

Fra lilla til lyseblå

Nu fik jeg malet skabet i stuen. Og valget faldt på lys petroliums blå. Før var den jo lilla. Og nu er den meget lysere. Det ser faktisk godt ud. Og det klær hjørnet, at der er kommet mere lys. Skabet skulle have fire gange før end den var helt dækket, så det tog lige nogle dage her i julen, hvor jeg rodede med maling. Jeg havde alt i skabet ude, for jeg skulle have skabet væk fra væggen, før jeg kunne male alle siderne. Og der var fire kasser med alt muligt i det bette skab. Men nu er det hele inde igen, og der er orden i stuen. 

Jeg har også flere steder i stuen, hvor der er noget blåt. Så det hænger godt sammen. Men jeg bryder mig ikke om, at der kun er en farve i samme rum, jeg kan godt lide, at der er lidt farvespil. Og det må jeg sige at der stadigvæk er. For jeg har både gul, grøn og neonorange og lidt lilla blandet sammen med det. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...