søndag den 31. juli 2016

Om at have TO syge børn... del 2

Ikke nok med at vi har en syg Mette. Så har vi også en syg Sille. Hun siger selv, at hun er en ung pige i en gammel kvindes krop. I juni sidste år fik hun fjernet sin galdeblære. Noget der er meget unormalt i en alder af 16 år. Men hun begyndte at døje meget med galdestensanfald efter et større vægttab i februar måned 2015. Hun havde anfald hver uge, og havde derfor meget fravær fra 9. klasse. Og til sidst kunne lægerne ikke se anden løsning end at lade hende operere. Så hun kom under kniven i juni 2015.

Ca. 2 måneder efter operationen begyndte hun så at få ondt i ryggen/lænden/benet. Hun blev undersøgt, Hun gik til kiropraktor. Han kunne ikke fjerne smerten. Hun fik en ny kiropraktor. Han opgav hende efter 8 behandlinger, og sendte hende retur til lægen. Hun fik en MR scanning. Og her fandt de ud af at Sille har to diskopolapser i ryggen. En ved 4. ryghvirvel og en ved 5. Og den ved 5. var så stor, og var begyndt at give hende følelsesforstyrrelser ned i højre ben, at lægerne valgte at hun skulle have den fjernet. Så under et år efter første operation, skulle Sille så under kniven igen.

Hun blev så opereret den 26. maj. Og det gik bare super godt. Selve operationen tog 1 time. Nogle gange kan man komme hjem samme dag, som man bliver opereret men Sille blev dårlig pga narkosen, så hun måtte vente til næste morgen med at komme hjem. Hun skulle så begynde at gå-træne. Og før operationen kunne hun ikke gå 100 meter uden at det gjorde ondt. Nu kan hun gå langt mere. Nogle 4 km. Uden at det gør noget. Hun er selvfølgelig ikke på 100 % endnu, men det skal nok komme.





mandag den 25. juli 2016

Nye lænestole

Vi har sparet op. Og nu har vi endelig fået to nye lænestole. Og de er bare fantastisk flotte. Farven er petroliumsblå for dem begge. Jeg kan gode se at farven ikke helt er denne på billederne. Den er noget mørkere i virkeligheden. Begge stole er købt i Aarhus i butikken Boshop. De har bare mange fede møbler. Vi overvejer om vi skal begynde at spare op til en ny sofa nu. De havde nemlig en der bare bare mega god.
 
 
Den ene lænestol er i petroliumsblå uldstof. Stolen hedder Turtle lænestolen og er fra det svenske Conform. Stolen er en meget behagelig lænestol med en fantastisk siddekomfort, flot design og med unikke indstillingsmuligheder.  Stolen har swingback, hvilket er en drejefod med memoryfunktion, der gør at stolen altid svinger tilbage til sin startposition. Ryggen kan justeres i position og lænestolen har en utrolig smooth og blød vippefunktion, som skal opleves.  

 
Den anden lænestol hedder Timeout lænestolen og er også fra det svenske Conform. Det er en unik og perfekt lænestol til at slappe af i. Lænestolen har en fantastisk siddekomfort, flot design og unikke indstillingsmuligheder. Conform lænestolen er designet af Jahn Aamodt fra Norge. Vi har valgt at sammensætte denne stol lidt special, idet vi har brune højtaler, som skal passe bedre ind i stuen. Og dette kan vi gøre ved at væge en model med brunt træ på siden. Denne stol har også det såkaldte swingback. Og ryggen kan justeres i ønsket position og derudover kan det øverste af ryggen klikkes frem og tilbage for optimal nakkestøtte. Perfekt når Ole og jeg jo er så forskellige i højden.
 
Vi er vildt glade for vores nye stole. Også selvom de var dyre!!

fredag den 22. juli 2016

Om at have TO syge børn... del 1

Et meget personligt indlæg kommer nu.

Siden Mette var indlagt på Viborg sygehus i 2014, har vi været mange gange på sygehuset. Dels for at tjekke op på, hvorfor Mette blev syg dengang. Og dels for at sørge for at det ikke kommer til at ske igen.

Vi har nu efter utallige undersøgelser fundet ud af, at Mette har tilbageflow fra blæren til højre nyre. Vi har fundet ud af, at højre nyre er noget mindre end venstre. Men at de tilsammen laver det, de skal. Vi har øvet med Mette, så hun har lært at tømme sin blære.Vi har tisset-danset-tisset hver gang hun var på toilet. Og hun er blevet undersøgt både på Viborg og på Skejby sygehus. Hun har fået lavet 3 røngten undersøgelser af blæren, hvor hun har fået fyldt blæren med kontrastvæske. Og hun er blevet opereret 2 gange på Skejby for at få fixet, så hun ikke skulle have tilbageflow til højre nyre. DESVÆRRE lykkes operationen ikke første gang i februar, så derfor var vi afsted igen i juni måned.

Noget af det positive ved at komme på sygehuset, er at Mette har lært hospitalsklovnene at kende. Både dem på Viborg sygehus og dem på Skejby. Og Mette ser en stor stjerne i dem. Hvis bare de er på sygehuset, så gør det knap så meget at hun også skal igennem noget der er knap så behageligt. De er utrolig søde og gode til at være der. Altså være der på den måde Mette har brug for det: Fjolle hvis det er det der er behov for, og være stille sammen og bare hygge, hvis det er det der er brug for.

Nu har vi så lige været til kontrol. Og lægen ku se, at Mette stadigvæk har tilbageflow. Men det er blevet bedre. Og han vurderede at fordi hun ikke har været syg længe med blærebetændelse, så vil lægerne ikke blive ved med at operere. Så nu skal vi bare holde øje med hende. Får hun feber, skal urinen dyrkes, for at se om der er infektion. Og ellers skal hun bare være Mette.

Mette har taget det i stiv arm. Og nu er det så godt, at vi slipper for flere indlæggelser og kontroller. Sidste slutkontrol er til december, og så slipper sygehuset os helt.









mandag den 18. juli 2016

Broderet abe

Ja, det måtte jo ske. Jeg har forsøgt mig med endnu en abe. Denne gang en broderet abe.

Og er den ikke fin???




søndag den 17. juli 2016

Udsalg i min butik Sysletrolden på Amioamio

I
 
Jeg holder udsalg i min amio butik sysletrolden. Så hvis du står og mangler retro børnetøj, så smut forbi. Jeg sælger alt børnetøj (minus overtøj) for 50kr pr del.

lørdag den 16. juli 2016

Ferie - derfor har der været stille.

Nu er jeg kommet hjem igen. Eller ja, jeg har faktisk været hjemme i en uge nu. Jeg startede på job igen i mandags. og har haft mega travlt. Men nu har jeg lige tid til at fortælle.
 
Samme fredag som ungerne fik sommerferie drog vi mod syd. Vi har været ved Gardasøen i byen Peschiere del Garda. Og vi har været væk i 15 dage. Det har bare været skønt, varmt og dejligt. Vi har haft mellem 28-32 grader hver dag. Og vi har virkeligt suget all varmen til os. Vi har daset, taget sol, spist en frygtelig masse is, pizza og pasta, sejlet på Gardasøen i turistbåd, besøgt en vinbonde og handlet lidt vin, besøgt marked i Lazise, spist frokost i Garda, hæklet, drukket vin og øl, løbet ture, sovet længe, kørt med bytog, og meget meget mere. En skøn skøn ferie.
 
Nu har jeg så lige en uges arbejde igen, og så snupper jeg 14 dages ferie igen. Det ku jeg faktisk godt leve med: 14 dages ferie, 14 dage arbejde og 14 dages ferie hvert sommer. Men så ser vi gerne lidt mere sol tak.
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...