mandag den 30. januar 2017

Mit gamle sengetæppe i blå

For mange år siden - nok omkring 1989 - fik jeg lavet dette sengetæppe. Jeg gik dengang meget op i patchwork, og lavede mange ting til huset i patchwork- bl.a. puder og grydelapper. Og jeg fik også samlet en masse blåt bomuldsstof og fik syet dette.

Jeg har det nu sådan, at jeg ikke orker at have et sengetæppe på sengen, så derfor bruger jeg den ikke mere til det. Men jeg husker, hvor meget arbejde der var i at sy den, så derfor bliver den aldrig smidt ud eller solgt. Jeg bruger den i stedet som tæppe udenfor eller inde, alt efter hvor jeg har brug for et stort tæppe.

Tæppet er lavet af en masse firkanter. Og firkanterne er lavet af en masse strimler stof. Disse strimler er syet sammen i et bestemt mønster og derefter er disse firkanter sat sammen, så der opstår striber på skråt, når man kigger på tæppet.

Hele tæppet er derefter kantet med turkis og imellem for stykke og bagstykkke (som også er turkis) er der pladevat. Og for at pladevattet bliver hvor et skal være, er hele tæppet også quiltet sammen.1 kommentar:

  1. Det er flot! På det øverste billede liger det lys og skygge. Jeg tænker på morgensol. Dejligt.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...