mandag den 31. maj 2010

Hamaperle skål

Og se hva min skøre (læs: skønne) ÆldsteDatter og hendes veninde har lavet i dag. To små søde skåle i HAMA perler.

De har lagt perlerne i en tynd lag i en skål, der kunne tåle at komme ind i ovnen. Dernæst har de sat skålen ind i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Og når perlerne begyndte at blive større, tog jeg den ud af ovnen for dem. Så kølede skålene af, og vi kunne tage HAMA-perle skålene ud af formene...

Sødt ikke??

Armbånd med hæklede kugler

Jeg fik lige en god idé den anden dag, og nu har jeg fået lavet disse fine armbånd. og flere er på vej.....

fredag den 28. maj 2010

Lækre bånd

Efter inspiration fra hende her har jeg nu lavet min egen armbånd ud af gamle broderier og liberty stof.
Jeg har jo som før nævnt arvet nogle gamle broderier fra min Far. Og når jeg nu kigger på mit håndled, kan jeg mindes den Far jeg mistede som 5-årig...
Læg mærke til etiketten som er på bagsiden af armbåndet. De kom med posten i dag :-)

Og jeg har forresten fået en ny idé til hva jeg også kan bruge noget af broderierne til. Men jeg vil lige først ekspermentere inden jeg ligger det ud på bloggen. Og så kan I gå og være nysgerrige imens. Men det er noget med sekskanter kan jeg sige....

torsdag den 27. maj 2010

Tagget i Blogleg

IHHH altså... jeg har været så heldig at modtage denne award fra Mette. Og det er jeg bare mægtig glad for. Tænk sig at få sådan en superfin bekræftigelse.

Reglerne for denne award er: Kopier awarden ind på din blog for at vise at du har modtaget den. Tak og link den der har givet dig den. Link 7 andre og spred lidt glæde ved det. Fortæl 7 ting om dig selv.

Jeg vil meget gerne invitere følgende bloggere til denne lille leg:

My box of buttons - som laver nogle sjove ting, og som er en fantastisk person.

By og my - som har en flot og farverig blog

Bournonville - som lavet flotte inspirerende ting.

Klassisia - som laver sjove og indimellem skæve idéer.

Knæhøjkarse - som skriver meget levende og flot

Smilerynker - som laver nogle utrolige søde dukker bl.a

Tusindfryd - som har en inspirerende blog

Og her kommer så 7 ting om mig selv:

1) Jeg elsker gamle møbler. Jeg har fundet næsten alle mine møbler på genbrug eller har fået dem foræret af søde mennesker. Jeg har så afsyret dem alle - og nu er jeg så i fuld gang med at male dem alle igen... og så kan jeg jo altid afsyre dem igen, når jeg bliver træt af farven (hvem siger at fornuftige mennesker aldrig keder sig??)

2) Jeg er et morgenstille A-menneske. Nyder at stå tidlig op og have ro i huset. Og elsker at komme tidlig i seng. Alle mine venner driller mig med at kl 22.22 er min sengetid - for da går jeg tit i seng.

3) Jeg elsker katte. Jeg har en kat nu som hedder KNOLD. Min første kat hed også Knold - den havde jeg for 20 år siden samtidig med hunkatten Tot. Da jeg var en lille pige sad jeg altid ude i min Bedstemor bryggers og legede med hendes hvide kat. Og hvis den havde killinger (hva den havde tit) , så min bedstemor jeg stort set ikke. Så boede jeg næsten i bryggerset.

4) Jeg er dybt afhængig af sport. ( i folkeskolen HADEDE jeg det) Men i mit voksenliv elsker jeg aerobic, spinning, svømning og den sidste nye dille Zumba... Er afsted 3-4 gange i de gode uger.

5) Jeg elsker bamser og bamseting.

6) Jeg samler på fødselsdage. I min kalender skriver jeg ned, når ALLE i min familie har fødselsdag, Selv når fætre, kusiner og venner får børn bliver de også noteret. Min kat (selvfølgelig), min cykel og min symaskine har også et flag.

7) Får hele tiden inspiration til noget kreativt, og elsker at se tv med noget håndarbejde i hænderne. Og så forhindrer det mig samtidig i at gå i køleskabet. (fed løsning synes jeg)

onsdag den 26. maj 2010

Kommode i kyndige hænder

Svigerfar var lige forbi i dag. Han havde jo sagt han først kom og hjalp mig når det begyndte at regne, men nu var vejret så dårligt, at han ikke kunne sidde på terrassen og nyde solen uden at blive blæst helt igennem... så han tog ly i min garage, og har nu limet på min kommode. Så med lidt held, kan jeg måske male den i næste uge.

Og jeg har også næsten fundet ud af hvilken farve den skal have. Er I spændte???


Sommerbukser til MindsteDatter

Så er det tid til at lave lidt sommertøj til MindsteDatter. Og i første omgang bliver det til et par sommerbukser til hende. Jeg faldt for dette smukke polkaprikkede grønne stof i Stof og Stil sidst jeg var i Herning. Og det måtte jeg bare have. Og efter at have spekuleret som en gal over hva pokker jeg skulle bruge det til, har jegbestemt mig til at det skulle være til et par søde sommerbukser allá EG stil. På tegningen er der vist at man kan lave trykknapper i skridtet, men jeg har valgt at undlade dette, og bare så dem sammen i skridtet. Og så har jeg pyntet bukserne foroven med noget lyseblåt småternet stof (en rest jeg havde fra en kjole jeg syede til MindsteDatter for en måned siden ca - og så bliver det også brugt :-)).
I benene skal der være elastik, som skal syes ind en kant af lyseblåt stof.
Og så vil jeg i aften ekspermentere med en hæklet lap i blå og grøn. Den skal sidde foran som en lille lomme tror jeg - nu får vi at se hva det ender med.

mandag den 24. maj 2010

Lime under uret


Så blev min kiste færdig. Og jeg vil lige vise det flotte resultat. Og en anden gang må jeg vist helre vise alle mine kister frem. De er alle lavet på forskellige måder, så det kunne måske være lidt sjov at se. Hva synes I??

søndag den 23. maj 2010

Glad limegrøn...

Imens jeg går og funderer over hvilken farve min nye fine kommode skal have, kan jeg jo lige male på noget andet. Og jeg har bare længe været lidt småforelsket i noget lilla storblomstret tapet. I første omgang ville jeg tapesere HELE kisten i denne flotte tapet - men nu har jeg tænkt over det, og det bliver nu nok for meget igen. Og i går købte jeg så maling til kiste. og beslutningen endte på limegrøn.Nu har jeg malet liste 4 gange og jeg tror den er ved at været pæn, og lige så snart at tapetklisteret er klar skal jeg have sat tapet på de to skrå sider på låget...
Spændende hvordan det kommer til at tage sig ud...

Og det er altså ikke fordi jeg gik og drak Amaretto likør, imens jeg malede at flasken står inde som støtte i kisten :-) - men flaskens størrelse passe lige på højden i kisten....

fredag den 21. maj 2010

På Spilopper

I går aftes var jeg på Spillopper.... Det er et stor kræmmermarked i vores lille by. Og den er kun åbent en gang i måneden, og så kan vi købe alt det "gamle lort" som andre har smidt ud til spejderne. De sorterer det så og holder udsalg den 3. torsdag i hver måned. Og jeg var der i går... sammen med en kæmpe stor flot kroatierer, iraner og danske folk med hang til gamle sager.

Og jeg har længe været på jagt efter noget til ALLE mine sko. En kommode eller høj skab, men jeg har bare ikke ku finde DEN. Men i går var DEN der. Super fin og bare i orden. Og jeg fik den til en sølle pris på 75 kr... JES... Der er 6 skuffer i den, og i hver skuffe bliver der plads til 3-4 pr sko - alt efter der størrelse. Jeg har taget billedet imens kommoden står på hovedet ved jeg godt.


Og en mega sød ugle sparebøsse. Jeg blev spurgt den anden dag om MindsteDatter da ikke havde en sparebøsse, og det kunne jeg kun sige nej til (det er da også for dårligt af mig... jeg ved det godt). Den søde hvide sparebøsse kostede kun 5kr. Og nu kan Bedsteforældrene godt stille sig i kø, for at putte penge i den... HA HA Da jeg så kørte hjem med min fine kommode kom KLUMPE DUMPE HENNY ( mig!!!) til at ødelægge min fine kommode. For helvede da ikke også... Fjols...Torsk !
Heldigvis har jeg allieret mig med min super fingernemme svigerfar som bare kan ALT med træ og reperationer. Og han kommer i næste uge ("når solen ikke skinner mere og det regner" sagde han), og så fixer han den.... Så nu må det altså godt snart begynde at regne.... :-). Han mener at den godt kan limes og så skal der lige et par dyvler eller skruer ind i siden, og så er den så god som ny.
Og indtil da skal jeg jo have fundet ud af hvilken farve den skal have. Den skal stå i soveværelset, og skal jo passe til mine ting derinde. Overvejer lidt om den skal være svag gul eller svag grøn.... eller måske svag lilla. Tror ikke en stærk farve vil gøre sig godt i det rum vi skal sove, men PUHA hvor er det svært-
Hvis I har forslag er i velkomne til at komme med dem.....Her er lige lidt billeder af de ting der er derinde. Ellers er ALT andet hvidt hvidt hvidt.

onsdag den 19. maj 2010

Farvel farvel...

Min søde veninde har været forbi i dag. Og hun fik sin Tyr med hjem. Hun blev glad for det flotte maleri, og hun lovede at passe godt på det.

Nu glæder jeg mig til at se den hænge på væggen i hendes flotte stue.

tirsdag den 18. maj 2010

Dur det eller hva??

Jeg har været ved at friske op på min gamle comboykjole. Men kan bare ikke finde ud af om det går an. Synes måske det ser lidt for dumt ud. Så hvis du har en mening, så giv mig den gerne...

Skal den være som den er??
Skal der flere cirkler på??
Skal der måske broderes lidt på den??
Eller skal jeg prøve med patchwork-sekskanter i stedet for?? (det var faktisk min første idé, men så fløj de der cirkler på mig i stedet for.)

Jeg kunne også sætte flere cirkler i halsen??? Hmmmm... ved det sørme ikke.. gik lige i stå med idéer.

mandag den 17. maj 2010

Se min DU MILDE kjole

Nød lærer nøgen kvinde at spinde, og VUPTI, så havde jeg lavet mig en kjole. En meget sød eks-kollega forærede mig et sykke stof, fordi hun kunne se at mine øjne elskede det. Og samtidig var jeg dyb inspireret af en DU MILDE kjole, og jeg tænke at måtte jeg kunne lave noget lignende.

Jeg tog på bib og fandt et passende mønster, og syede en meget sød enkel kjole. Og så gang i hæklenålen. Og så lavede jeg en bort til kjolen. Jeg måtte godt nok prøve mig frem gange gange før end jeg fik hæklet noget der lignende en pæn bort. Og så skulle kjolen have en sød blomst ligesom mange af DU MILDE kjolerne har, og den blev lave på frihånd. Og nede i den lokale stofbutik havde de KÆMPE knapper til kun 10 kr stykket.

Og så fik jeg mig sørme en ny kjole.

Jeg har fået taske

I går blev jeg lidt inspireret af en af jer andre blogger. Hende her havde lavet nogle urolig flotte/fine armbånd af et gammel borderi. Og så kom jeg i tanke om den taske jeg lavede til mig selv sidste år. Den må jeg bare vise frem.
Det er et broderi jeg har haft i mange år, og jeg bare ikke helt har vist hva jeg skulle gøre ved. Lidt historie er der i den, så derfor kunne jeg ikke bare smide den ud (min første Far har broderet den, og jeg mistede ham, da jeg var 5år gammel).
Og nu har jeg altså klippet den i stykker og syet den sammen med en masse andre fede grønne stoffer. Og så har jeg syet bånd på i mange nuancerende farver, inden jeg syede den sammen. Den er foret med flot grøn foer, og har fået en rigtig gammeldags håndtag.
Og så har jeg tømt knappekassen for gamle sjove metal og træ knapper, og har syet dem på hist og pist...
VOILA !!! så fik billedet liv igen.

søndag den 16. maj 2010

Har jeg fået pip ??

Inde i min stue hænger disse smukke fugle. Jeg ELSKER grønt, så selvfølgelig skulle de males med grøn baggrund. Jeg malede dem her sidste efterår og har helt glemt at vise dem frem. Men nu er de her.

Klar til bal

Jeg har fået syet denne fine kjole til Yngstedatter. Hun havde den på til Ældstedatter´s konfirmation, men jeg nåede ikke at tage billeder af hende den dag. Men i dag fik jeg hende i kjolen igen, så hun kunne vises frem.

onsdag den 12. maj 2010

En tyr kom forbi


Jeg har en kær veninde som har forelsket sig i en tyr. Og så spurgte hun mig om ikke JEG kunne male den for hende. Og jeg svarede JA. Vi tog i byen og købte maling og ramme sammen, og jeg tror vi begge havde en forventning om at den snart ville flytte ud til hende i hendes meget dyrevenlige hjem... men sådan gik det bare ikke... Godt hun er meget tålmodig. For nu er den endelig færdig. Og så har hun "kun" ventet i små 4 måneder. Men inspirationen og gejsten til at male tyren kom her den anden hvor jeg fik et rev fra Ældstedatters skole... og jeg var bare SÅ arrig, da jeg havde læst den. Jeg fløj ind til penslerne, og nu skulle jeg den undme lume sige den skole et par ting... og malingen næsten sprøjtede op på lærredet - og VUPTI - nu er den klar... Og alt mit galskab og sure opstød er malet ind i den knald røde farve - så nu er jeg glad igen. Og sådan så mine malerting ud bagefter... meget sort og rødt...

mandag den 10. maj 2010

Nederdel med blomster

Jeg fandt lige denne skønne bog i mit BoliLiv 2010/2. Forfatteren er Meg McElwee. Og jeg overvejer om jeg skal købe den. Men imens jeg overvejer det, har jeg ved ejen hjælp syet denne søde søde nederdel.

Jeg har fusket mig til mønsteret på blomsterne. Og selve mønsteret på nederdelen har jeg lavet ud fra min fine bog fra Elsebeth Gynther. Jeg har syet den i twill med strech. Strøget vliseline på alle de søde blomster på. Syet dem på ved enten at zigzagge eller sy stiggesting rundt om de forskellige blomster, blade og stænger. Og har derefter broderet med franske knuder, kædesting, kabelsting og grensting.


Jeg har aldrig ALDRIG broderet før, men lånte denne fine bog på biblioteket, og har læst mig frem til stingene. Og nederdelen blev luftet for første gang i lørdags hvor vi var til 70års fødselsdag. Og jeg følte mig bare så flot i den... Fed fornemmelse at kunne tænke (( jeg har noget du ikke har)).

Forkælelse på mange måder

Jeg fik denne fine buket af min søde mand i går. Sart rosa og yndig.
Og så synes jeg at min nye pude i soveværelset var så ensom, så jeg har i denne weekend lige lavet en pude mere derind til. Så nu er det meget bedre. En er godt - men to er meget bedre.
Og mit patchwork projekt er endelig færdig. Så nu har Mindstepigen fået en fin fin pude til den lille stol i køkkenet. Er spændt på hva hun siger når hun ser den senere i dag.....

onsdag den 5. maj 2010

Der er gang i sytøjet

Jeg var lige oppe på loftet efter lidt nyt legetøj til MindsteDatter. Og faldt lige over denne søde bold som jeg lavede for 10-14 år siden til de to store piger. Den er da ret sød.
Og så synes jeg lige at jeg vil vise hvor langt jeg er nået med puden til MindsteDatters stol. Det skrider fremad, men det går langsomt. Jeg har nemlig også andre projekter samtidig.


En af dem er denne jakke som jeg lige drønede igennem symaskinen i dag. Jeg klippede den i går, og havde faktisk ikke regnet med at den blev færdig i dag. men det blev den, og MindsteDatter har godtaget den.

Stoffet er fra Stof 2000, og foerstof er også derfra.





søndag den 2. maj 2010

Ny pude

Og midt i alle forberedelserne til konfirmation, snes jeg lige at soveværelset trængte til en n pude. Så den måtte jeg lige s fredag aften. Og Mindstedatter ville selvfølgelig hjælpe, så hun sad på mine knæer, imens symaskinen drønede derudaf... Så den blev lidt skæv. Men pyt.

såeee...

I går var vi meget stille i huset. Det havde været en meget god konfirmation fredag. Fyldt med forberedelser og spænding... og nu er det bare slut.

Helt vildt mærkeligt. Tomt. Men alligevel er kroppen fldt med dejlige varme indtryk. For sikken en god dag vi havde.
Frisøren kom kl 9 og da havde vi spist morgenmad. Alle borderne var jo pyntet op til brug, så vi måtte snuppe gavebordet og lave det om til vores morgenmads bord. Og det var også hyggeligt at sidde der og se på det der snart kom.

Vi gik til kirke kl 10.15, og fik en god og lang tale af præsten. Og min datter var jo selvfølgelig den smukkeste af dem alle.
Kl 12.30 kom gæsterne hjem til os, og vi nåede lige hjem inden de sidste kom (der var kommet en del da vi kom hjem - men vores opvartere havde selvfølgelig sørget for dem).

Og så gik dagen eller med mad og drikke og sang og hygge. Hold da op for en god dag vi havde.

Pludselig skulle vi have skrub af mad, og inden vi havde set os om gik gæsterne hjem. Jeg har overhovedet ingen tidsfornemmelse, men tror det var omkring kl 21.

Og den slæng venner blev selvfølgelig indtil sen sen morgen. Og jeg var bare så træt at jeg næsten ikke kunne se, tænke og høre, da de gik. Men vi skulle lige have ryddet op inden vi gik i seng. For bordene og stolene ville blive hentet tidlig næste morgen. Klar til en ny fest.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...