onsdag den 29. august 2012

Jeg har valgt plan A - men skal jeg vælge plan B senere???

Jeg fortalte for et stykke tid siden, om at jeg havde en lille hemmelighed, som jeg gerne ville fortælle om efter min sommerferie. Og jeg har tænkt som en gal på, om jeg nu også skulle fortælle det. Men nu gør jeg det altså. Også selv om det ikke blir til noget i første omgang.
 
Jeg er optaget på pædagogseminariet.
 
 
Jeg har gået ledig siden 01.01.10, og har været ude i mange forskellige aktiveringer. Og sidste sommer prøvede jeg for første gang at komme udenfor mit "fag". Jeg er uddannet textilindkøber, og har arbejdet indenfor dette område siden 1991 mere eller mindre. Og sidste sommer besluttede jeg så at prøve noget nyt. At komme væk fra dette og i noget helt andet - nemlig indenfor pædagogverden. Måske kunne dette give mit et fast arbejde. For jeg var ærlig talt pissetræt og ked af at gå ledig.
Jeg har prøvet at være 3 forskellige steder. Dels for at prøve mine begrænsninger af, og se hvor sart jeg er - eller hvor sart jeg tror jeg er. Og jeg kunne lide det hele. Først var jeg på et bosted for udviklingshæmmede, derefter på at aktivitetssted for autister, og til sidst et værested for udviklingshæmmede. Og det var bare skønt det hele. Så derfor besluttede jeg i foråret at søge ind på pædagogseminariet.
 
Jeg gjorde det dels for at jeg kunne se at min ret til dagpenge snart stoppede, og dels for at berolige mine tanker og give mig selv en plan B. For hvad havde jeg når mine dagpengeret ophørte??? Ingenting. For der var ingen plan A. Jeg kunne ikke få bistand eller andet økonomisk støtte. Min mand er selvstændig, og jeg bor i hus. Så jeg kan ikke få hjælp.
 
Så jeg søgte ind. Og i mellemtiden fik vi forlænget vores dagpengeret med ½år. Og fik samtidig arbejde som vikar på et bosted for autister. Det gav mig lidt luft. Og det begyndte også at hjælpe på pengene. Pludselig kunne jeg igen købe lidt til ungerne. Pludselig kunne jeg ting. Jeg skulle ikke længre vende hver 20'er. Og jeg kunne mærke, at jeg begyndte at slappe af, og være mindre ked og stresset på grund af det med pengene.
 
Og da brevet om optagelsen kom, skulle jeg tage en beslutning. Og nu skulle jeg lige have styr på, om jeg kunne få økonomien til at hænge sammen, hvis jeg skulle læse. Jeg fik at vide, at jeg måske kunne få lov til at læse i min resterende dagpengeperiode, og det kunne bare være fedt. Så kunne jeg få lavet en lille opsparing, til når min dagpengeret ophørte og jeg skulle læse på SU. Men jeg fik desværre afslag på ansøgningen. Så jeg skulle klare mig på SU.
 
Men jeg kunne mærke at det stressede mig. Det brød jeg mig bare ikke om. Jeg har ikke lyst til at skulle til at vende hver mønt igen. Men hvad skulle jeg gøre. En af mine venner fortalte mig, at jeg jo stadig har en plan A og en plan B. A: Jeg kunne arbejde videre i mit vikarjob, som jeg er så glad for. Og samtidig arbejde flere timer ind, så jeg kan få optjent de timer jeg skal have så jeg ikke ryger ud af systemet.
Og jeg kunne bruge plan B - og få udskydelse på studiet til februar 2013.
 
Jeg har valgt plan A.
 
Jeg har på nuværende tidspunkt optjent 750 timer. Genoptjeningskravet er stadig 1924 timer indenfor en periode på 3 år eller siden sidste indplacering (for mit vedkommende d. 01.01.10), Det er stadig til debat, om kravet skal nedsættes til 962 timer.  Men det er ikke noget vi ledige kan forvente vil ske. Jeg må afvente forhandlinger om næste finanslov.
 
Jeg har i mit job som vikar ikke fuld tid alle uger, så derfor får jeg supplerende dagpenge i nogle af ugerne. Og det kan jeg kun gøre i 30 uger. Jeg har på nuværende tidspunkt kun brugt 10 uger af mine supplerende dagpenge, og har altså 20 uger tilbage. Dog kun indtil min dagpengeret udløber.
Jeg har 8 uger tilbage af min nuværende dagpengeret, og skal i følge loven nå at bruge disse 8 uger inden udgangen af 2012 - eller får jeg ikke forlængelse på 26uger. Og så vil jeg miste min dagpengeret.
 
Det vil med andre ord sige, jeg må ikke arbejde alt for meget, og samtidig gælder det bare om at få nogle timer optjent inden min dagpengeret ophører.
Så hvis jeg har være stille nu i den sidste stykke tid, forstår I det nok nu. Mit hoved er fuld af tal og beslutninger. Og jeg er bare mega træt. Det er bestemt ikke sjov at være midt i dagpengesystemet. Jeg vil bare gerne ud af det. Men kan på den anden side ikke overskue at skulle studere på SU for at få "fred". Jeg håber der kommer en løsning på mine problemer snart. Et arbejde på fuld tid ville være det bedste....
Eller plan B: et studie på dagpenge med merit ville jeg nok også kunne klare. Bare ikke lige nu.
 
Nu er mit hoved tom - jeg har fået fortalt hvad der forstyrrer mine kreative tanker. Jeg håber det hjælper mig nu.
 

6 kommentarer:

 1. Puha - jeg mistede helt pusten af at læse dit indlæg... Jeg kan desværre ikke fortælle dig hvad du skal gøre, for selvom "følg dit hjerte" og "gør hvad du har mest lyst til" falder mig ind, så ved jeg selv hvor meget en god økonomi fylder og hvor rundtosset man kan blive af at skulle vende hver en mønt.
  Jeg håber for dig at du finder en løsning som virker for dig...
  Kh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eline
   Jeg tror jeg har valgt rigtig. Jeg har en god mavefornemmelse. Og kan mærke ro (sådan da - hvis man kan det på dagpenge der tikker).

   Slet
 2. Det dagpenge system er bare ikke sjovt at være i. Man kan miste pusten fuldstændig når man står i din situation. top op og træk vejret, så skal den rette løsning nok komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laila.
   Heldigvis har jeg en utrolig sød fagforeningskonsulent som er god til at forklare og god til at få mig ud af panikken.
   Men det er svært ikke en gang imellem at blive stresset af situationen.

   Slet
 3. Jeg synes helt klart at du skal starte på seminariet (SU), og så arbejde ved siden af. Det gjorde jeg- og er nu ved at tage en kandidat oveni- også på SU og med 2 børn:-) Seminariet og relevant studiejob er en stor fordel for hele forløbet... Du bliver SÅ glad for den uddannelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil tage ned på eminariet og tale med en rådgiver. Måske kommer jeg på andre tanker, når jeg har været der, og vælger plan B til foråret. Det kan jeg simpelthen ikke svare på lige pt.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...