fredag den 31. august 2012

Strikkebog fra NETTO

Jeg kom lige forbi NETTO, og fik lige fingerne i denne strikke- og hæklebog. Fyldt med en masse huer og vanter.
MellemsteDatter skal have nye vanter i år. Og jeg har luret om ikke det skal være disse. For de er da bare top nice. (Hun har set dem, og har sagt GO FOR IT)
 

onsdag den 29. august 2012

Jeg har valgt plan A - men skal jeg vælge plan B senere???

Jeg fortalte for et stykke tid siden, om at jeg havde en lille hemmelighed, som jeg gerne ville fortælle om efter min sommerferie. Og jeg har tænkt som en gal på, om jeg nu også skulle fortælle det. Men nu gør jeg det altså. Også selv om det ikke blir til noget i første omgang.
 
Jeg er optaget på pædagogseminariet.
 
 
Jeg har gået ledig siden 01.01.10, og har været ude i mange forskellige aktiveringer. Og sidste sommer prøvede jeg for første gang at komme udenfor mit "fag". Jeg er uddannet textilindkøber, og har arbejdet indenfor dette område siden 1991 mere eller mindre. Og sidste sommer besluttede jeg så at prøve noget nyt. At komme væk fra dette og i noget helt andet - nemlig indenfor pædagogverden. Måske kunne dette give mit et fast arbejde. For jeg var ærlig talt pissetræt og ked af at gå ledig.
Jeg har prøvet at være 3 forskellige steder. Dels for at prøve mine begrænsninger af, og se hvor sart jeg er - eller hvor sart jeg tror jeg er. Og jeg kunne lide det hele. Først var jeg på et bosted for udviklingshæmmede, derefter på at aktivitetssted for autister, og til sidst et værested for udviklingshæmmede. Og det var bare skønt det hele. Så derfor besluttede jeg i foråret at søge ind på pædagogseminariet.
 
Jeg gjorde det dels for at jeg kunne se at min ret til dagpenge snart stoppede, og dels for at berolige mine tanker og give mig selv en plan B. For hvad havde jeg når mine dagpengeret ophørte??? Ingenting. For der var ingen plan A. Jeg kunne ikke få bistand eller andet økonomisk støtte. Min mand er selvstændig, og jeg bor i hus. Så jeg kan ikke få hjælp.
 
Så jeg søgte ind. Og i mellemtiden fik vi forlænget vores dagpengeret med ½år. Og fik samtidig arbejde som vikar på et bosted for autister. Det gav mig lidt luft. Og det begyndte også at hjælpe på pengene. Pludselig kunne jeg igen købe lidt til ungerne. Pludselig kunne jeg ting. Jeg skulle ikke længre vende hver 20'er. Og jeg kunne mærke, at jeg begyndte at slappe af, og være mindre ked og stresset på grund af det med pengene.
 
Og da brevet om optagelsen kom, skulle jeg tage en beslutning. Og nu skulle jeg lige have styr på, om jeg kunne få økonomien til at hænge sammen, hvis jeg skulle læse. Jeg fik at vide, at jeg måske kunne få lov til at læse i min resterende dagpengeperiode, og det kunne bare være fedt. Så kunne jeg få lavet en lille opsparing, til når min dagpengeret ophørte og jeg skulle læse på SU. Men jeg fik desværre afslag på ansøgningen. Så jeg skulle klare mig på SU.
 
Men jeg kunne mærke at det stressede mig. Det brød jeg mig bare ikke om. Jeg har ikke lyst til at skulle til at vende hver mønt igen. Men hvad skulle jeg gøre. En af mine venner fortalte mig, at jeg jo stadig har en plan A og en plan B. A: Jeg kunne arbejde videre i mit vikarjob, som jeg er så glad for. Og samtidig arbejde flere timer ind, så jeg kan få optjent de timer jeg skal have så jeg ikke ryger ud af systemet.
Og jeg kunne bruge plan B - og få udskydelse på studiet til februar 2013.
 
Jeg har valgt plan A.
 
Jeg har på nuværende tidspunkt optjent 750 timer. Genoptjeningskravet er stadig 1924 timer indenfor en periode på 3 år eller siden sidste indplacering (for mit vedkommende d. 01.01.10), Det er stadig til debat, om kravet skal nedsættes til 962 timer.  Men det er ikke noget vi ledige kan forvente vil ske. Jeg må afvente forhandlinger om næste finanslov.
 
Jeg har i mit job som vikar ikke fuld tid alle uger, så derfor får jeg supplerende dagpenge i nogle af ugerne. Og det kan jeg kun gøre i 30 uger. Jeg har på nuværende tidspunkt kun brugt 10 uger af mine supplerende dagpenge, og har altså 20 uger tilbage. Dog kun indtil min dagpengeret udløber.
Jeg har 8 uger tilbage af min nuværende dagpengeret, og skal i følge loven nå at bruge disse 8 uger inden udgangen af 2012 - eller får jeg ikke forlængelse på 26uger. Og så vil jeg miste min dagpengeret.
 
Det vil med andre ord sige, jeg må ikke arbejde alt for meget, og samtidig gælder det bare om at få nogle timer optjent inden min dagpengeret ophører.
Så hvis jeg har være stille nu i den sidste stykke tid, forstår I det nok nu. Mit hoved er fuld af tal og beslutninger. Og jeg er bare mega træt. Det er bestemt ikke sjov at være midt i dagpengesystemet. Jeg vil bare gerne ud af det. Men kan på den anden side ikke overskue at skulle studere på SU for at få "fred". Jeg håber der kommer en løsning på mine problemer snart. Et arbejde på fuld tid ville være det bedste....
Eller plan B: et studie på dagpenge med merit ville jeg nok også kunne klare. Bare ikke lige nu.
 
Nu er mit hoved tom - jeg har fået fortalt hvad der forstyrrer mine kreative tanker. Jeg håber det hjælper mig nu.
 

torsdag den 23. august 2012

Pindsvin og skildpadde er nu på vej

Jeg broder og broder i vildskab. Og nu er jeg kommet så langt. Jeg kan godt mærke at det kommer til at tage lidt tid det her. Det er jo et meget skift materiale jeg broder i, så jeg kan kun stikke nålen ind i et hul af gangen, og ikke som man gør normalt - ind på bagsiden og ud på forsiden i samme bevægelse. Men nu starter jeg med at lave omkredsen på det hele og så er det nemmere, og så skal jeg ikke tælle fra kanterne længre, men kan arbejde ud fra de to figurer.
 
Jeg skal nok vise løbende. Nu vil jeg smutte i døgnvagt. Skrives ved....
 

mandag den 20. august 2012

Puha sikke et arbejde....

Og jeg som troede at det var lige til..... hmmm.... klogere det er jeg da blevet nu. Det famøse mønster som jeg viste jer her, kan jeg jo ikke komme ind på længere via hjemmesiden. Så jeg kunne ikke komme til at skrive mønsteret ud, sådan som det var planen fra starten af. Nu har jeg haft gang i tælleapperatet, og har lavet det selv på en app på min mobil telefon  - en app der hedder StitchSketch.

Men desværre kunne dette heller ikke bruges, når det blev skrevet ud.

Så nu har jeg været inde på EXCEL regneark. og her har jeg lavet et mønster. Jeg har redigeet lidt i det i forhold til den originale mønster, for det skulle jo passe med tern antal på coveret  - som er 33 x 70 tern. Så jeg måtte også lige spejlvende spildpadden, for at få det til at passe. Men nu skulle den være klar, og jeg kan gå i gang.

Fik jeg også lige nævnt at jeg havde en arbejdsuge på 47 timer i sidste uge??? Så jeg har haft nok om ørerne....

torsdag den 16. august 2012

Iphone broderi

Så har jeg erhvervet mig en Ipone. Og selvfølgelig skal jeg også have et cover til den. Og det kan jo ikke være noget mindre end et cover til at brodere på. Jeg fandt den her. Og den er endelig kommet med posten. Så nu skal jeg til at brodere ud fra de flotte eksempler jeg fandt den anden dag på nettet.


tirsdag den 14. august 2012

Stauder i min have - hjælp til navnene...

Ved hjælp fra en sød læser Mette, fik jeg fundet ud af, hvad den staude jeg så her hedder - nemlig Sct Hans Urt. Jeg så den, da jeg var på cafebesøg på Savilla. Og nu har jeg fået købt den. Og den er sat i haven.


 Og sørme om jeg ikke også fik to andre stauder. Men jeg aner bare ikke, hvad de hedder. Måske er den ene en marmelukærme. Er der noget der kan se, om det passer?????
Jeg fik dem endda til billige penge, for ekspedienten slog den ene ind til forkert pris - men det gjorde ikke mig noget. Og det var endda den dyreste. Så jeg "sparede" 80 kr :-)

 Den anden var også sød, men den er også uden navn.

Og snart er hele prydhaven fyldt med blomster og min mision "dæk all jord, så der ikke skal luges" er fuldført.

fredag den 10. august 2012

Gratis broderier til downloadning

Jeg har fundet denne side som jeg lige synes at jeg vil dele med jer. Det er bare det reneste guld til broderi-inspiration, og så er det GRATIS. Et dejligt ord, ikk???

Jeg fandt bl.a. denne som jeg måske skal bruge til noget spændende.

Eller hvad med disse søde katte?

Hvis I går ind på siden, kan I søge på de forskellige broderi-emner i højre hjørne. Det foregår godt nok på engelsk. Og hvis I vælger at ville downloade nogle broderier, skal I logge jer ind på siden for at kunne gøre det. Der kommer nye broderier hver dag, så der er hele tiden noget nyt at se på.

Når du registrerer dig på webstedet, kan du tjene op til 50 point. Når du registrerer dig, og du sætter kryds i boksen "Offers privileged", og du svarer på de efterfølgende mails, får du point. Og 30 point, når du besvarer SMS du har modtaget, hvis du giver din mobiltelefon telefonnummer til siden. Og du kan læse mere her, og hvordan du kan få point, så du gratis kan downloade.

Jeg skal lige vente på at postmanden kommer forbi, og så skal jeg til at være kreativ med mine broderier. Jeg venter nemlig på noget, som jeg skal brodere på. Og hvad kan det mon være????  Prøv at gæt løs :-)

OPDATERING:
Af en eller anden mærkelig irreterende grund kan jeg ikke længre gå ind på de link, som jeg har givet i det her indlæg. Så jeg beklager, hvis det samme glæder jer.

onsdag den 8. august 2012

Jordbær til Stella

Jeg har været med Manden min i Århus i dag. Skulle lige ned efter et par ting (billede af det senere), og imens han kørte fik jeg lige strikket lidt på min jordbærhue. Ja ikke min altså, men den der er vundet i min give away, og som jeg så lige skulle have strikket. Og sådan så det ud, da vi startede på turen.....
 
Og sådan så den ud, da vi kørte ind i Skive igen. Så nu er enderne fæstnet, og pakket er klar til at blive sendt i dag.

Stella - du kan godt begynde at holde øje med postbudet :-)

mandag den 6. august 2012

En søndag på Savillas

Efter at have læst dette indlæg fik jeg igen lyst til at besøge den hyggelige cafe på Lundø, nemlig Savillas. Og sørme om ikke Manden min foreslog det i går. Hvor fik han mon den idé fra?? Jeg havde nemlig ikke sagt et ord om det. Men jeg skyndte at slå til, og 10 minutter efter var vi på vej.

Vi fik selvfølgelig kaffe og en noget lækker kage. Jeg gik denne chokoladekage med råcreme og granatæble-pynt.  Og efter at vi have smæsket os i kaffe og kage, var det tid til at se sig omkring i butikken.

MindsteDatter ville gerne se sig lidt omkring udenfor. Og da det var skønt vejr, gik jeg med hende på havetur. Og jeg så at de havde disse smukke stauder. Nogle som jeg længe har ønsket mig til min egen have. Nu har jeg da fået taget et billede af dem, så jeg kan vise det til en gartner, for jeg aner nemlig ikke hvad de hedder. Efter et besøg på Savillas for et par år siden, fik jeg inspiration til at jeg ville have en have ligesom de har. Den er rodet og fyldt med stauder. Og lige noget for mig. Og så er den nem at holde, for bunden i haven er helt dækket med blomster.

Vi var selvfølgelig også en tur inde i butikken. Og de havde maser af dejlige ting. Jeg fik også noget med hjem. Nemlig et skilt til toilettet. Manden min har lovet at hænge det op i dag. Og så må vi se om han når det.

søndag den 5. august 2012

Ferieminder

Jeg vil da også lige vise jer det, som jeg fik med hjem fra ferien. Vi var på shoppetur til Orbetello en dag, og der fandt jeg disse lækre ruskindsstøvler. Og der stod bare HENNY overalt på dem. Jeg prøvede dem endda hele 3 gange for at være helt sikker på, at de skulle med mig hjem. Og det kom de så.

De er fra Diesel, og en af de ting jeg faldt for ved dem, var den lille detalje der var ved lynlåsen....Prøv selv og se:
En lille dims til lynlåsstroppen. Sjov detalje.

I Pisa fik jeg selvfølgelig også et minde. Ikke mindre end en t-shirt med tårnet på. Manden min kom godt nok til at købe en magen til til ham selv, så nu skal vi lige have koordineret, hvornår vi har dem på, så vi ikke ender i kærestetrøjer - ret ukikset synes jeg.

Og selvfølgelig også et totalt skæv krus til min cafe'lait.

Og så stranden fik jeg 'nedlagt' en af de meget mørke sælgere, og købte disse haremsbukser. Han var overhovedet ikke til at prutte med, men jeg måtte bare eje dem. Dagen før havde jeg set en turist gå i nogle ligende, og jeg var ved at dreje hovedet af led, for at nedstirre bukserne. De er bare fede at have på. Og den mørke farve er den samme som er i modebutikkerne lige nu. Men det vidste jeg ikke, da jeg købte dem. Kunne bare vildt godt lide farven.
(og her behøver jeg så ikke komme ind på, hvor mange haremsbukser jeg allerede har, vel???? hmmmmm - jeg går jo stort set ikke i andet)

Og bemærk mine brune tæer....

lørdag den 4. august 2012

En mandag i IKEA

Vi tog til Århus i mandags. Og efter en heftig tur igennem gågaden i solskinsvejr og øsende regnvejr, tog vi også lige en smut i IKEA. Og her fik jeg købt nogle længe ønskede rammer til nogle billeder jeg har fået fra Frk. Trillingsgaard for LÆNGE siden. Hun lavede en link, så jeg kunne gå ind og downloade det. Og det kan I også - hvis I har lyst.

Sådan så væggen ud INDEN billederne kom op.

Og sådan ser det ud nu.




Jeg fik også lige købt lidt stof. Det skal da bruges til den nederdel alla den jeg syede før sommerferien.

torsdag den 2. august 2012

Lidt om min ferie.

Ja, som I så den anden dag, så kom jeg tilbage til Danmark i lørdags. Tilbage til regnen og det noget koldere vejr. Jeg prøvede ellers ihærdigt at fnde standby knappen, imens jeg var væk. Men jeg måtte opgive. Kunne ellers godt lige have brugt lidt mere tid i solen og varmen sammen med min dejlige familie.

Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej. Campingpladsen vi boede på hed: Orbetello camping village.
Vi grillede en del aftener. Og her er en af de lækre ting vi fik: Svinekød og pølser med peberfrugt på spyd. Virkeligt lækkert. Campingpladsen, vi boede på, havde et stort område med grill, og vi boede ganske tæt på disse. Så det var bare genialt.

 På tur til nabobyen Porte Santo Stefano, hvor vi spiste aftensmad en dag. Sikke en udsigt vi havde.

En af de utallige mange strandsælgere der var.

 Den ene af de pools der var på campingpladsen. Dette er en soppebassin.


En strandsælger mere.


 Den anden bassin. Denne er noget dybere. Og derudover var der også 3 boblebassiner.

Pigerne i solnedgangen.

 En gadebar.

Og masser af palmer var der.


Og kaktusser. Her er det MindsteDatter der 'gør sig til'.

Lidt mad - dog ikke noget jeg fik. For jeg HADER mad med skalder....

En træt dame på en bænk.

Mine fødder.

Vores hjem. En meget hyggelig bungalow med 5 sengepladser, stor køkken og rimelig badeværelse. Vi kunne sidde på terrassen og i forhaven. Eneste ulempe: soveværelset var lige op af soveværelse i nabohytten. Og vi kunne høre ALT igennem væggen.... Heldigvis var der vores rejsevenner, der boede i nabohytten.


Vi var forbi Pisa på vejen hjem. Det er ca to timers kørsel fra hvor vi boede.

 Sådan så noget af bjergkørslen ud. Ren zig zag. Men hold da op hvor var udsigten flot. Jeg prøvede at tage billeder af det. Men det er ganse umuligt i en kørende bil. Så de billeder har jeg kun i mit hoved.

Oversigt over campingpladsen. Vi boede der ,hvor der er cirkler. Så der var heller ikke langt til pool'ene. Og de sorte bygninger var henholdvis restaurant og indkøbsmulighed. Og midt imellem disse to bygninger, var der en scene med underholdning hver aften. Ganske hyggeligt. Så der var både noget til de store piger, og til MindsteDatter.

Jeg har lige ferie denne uge med. Og den skal bare nydes.

På FDM-travel er der en stor sektion med rejsetips. Her kan I læse mere om Italien.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...