lørdag den 25. maj 2013

Diamanter af træ



Den anden dag kom disse sjove ørenringe til mig. De skal forestille diamanter af træ. Og de er da ret sjove, ikk?? Jeg fandt dem på Trendsales. Brugeren hedder Hillig. Og hun har et logo "Made with Låve".

torsdag den 23. maj 2013

Zigzag og blomster

 
 
Endnu en kjole er kommet igennem symaskinen. Denne gang har jeg fået inspiration fra denne fantastiske blogger. Ideéen er hendes, men jeg har selv lavet mønsteret ud fra Stof & Stil mønster nr 63012. Jeg har lavet den buede slåomeffekt og rundet den forreste del under ærmet. Prøv at se på mine billeder.
 

 
Stoffet denne gang er et sengebetræk jeg har købt for 10 kr i en genbrugsbutik i Viborg. Zigzag-bånden og knapperne er fra Fjølner i Viborg.
 
Der er syet zigzag-bånd i hals og i ærmerne. Og så har jeg lavet 3 knapper i slå-om-effekten. Det nederste stykke af kjolen har fået 5 læg foran og bagpå. Og læggene er stukket 2,5cm ned, for at holde på syningerne. Ærmerne har fået puf. En meget enkelt og nem kjole. Og den er klar til børnehavetur i morgen med orange strømpebukser indenunder.











 

onsdag den 22. maj 2013

OhDeer - et besøg værd

Da jeg var i Århus på shopping i påsken, fik jeg købt nogle rigtig søde neonkoral ørenstikker i Smuksak. Og min kollega forelskede sig vildt i dem, så jeg kontaktede Smuksak, for at høre og jeg kunne købe online. Og de henviste mig til den leverandør OhDeer,som havde lavet ørenringene. Og tænk sig - jeg skrev til dem en sen aften, og fik svar fra dem samme aften. Det kalder jeg service.
Da jeg gik ind for at bestille stjerneørenstikkerne til kollegaen, fik jeg lige lyst til også selv at få noget. så derfor bestilte jeg nogle søde mintgrønne ørenstikker til mig selv.




 

lørdag den 18. maj 2013

Det sidste armbånd færdig






Så fik jeg endelig det sidste armbånd færdig. Materialerne blev købt under mit besøg i Butik Maria i Viborg. En ganske enkelt armbånd i læder. Først tog jeg læderstykket og lavede to huller midt på stykket. Så syede jeg knap og neonknap igennem hullerne og lavede knude bagpå. Knuden limede jeg med sekundlim. Så tilpassede jeg læderstykket, så det passede to gange rundt om min arm/håndled. Tog en lille magnetlås og limede denne fast i enderne af læderstykket.

Eneste minus i processen er mine fingre med nærkontakt med sekundlim. Det er nemlig ikke en god blanding. For der ser således ud:



                
Jeg er nødt til at tage en ny tur op i butikken nu. For jeg er lidt hut på halssmykket til højre. Så jeg må op og købe materiale til denne. Og måske kommer der lige et par ting mere med i posen hjem :-)

torsdag den 16. maj 2013

Hæklet flæsenederdel

I en af mine hæklebøger er der en rigtig sød hæklet nederdel. Jeg har længe gået og luret på den. Og nu har jeg bestemt mig for, at den skal prøves at laves. Jeg er ikke helt kommet frem til hvilken farve den skal have endnu. Og ej heller i hvilket garn den skal laves. Men jeg er kommet frem til, hvilket garn den IKKE skal laves i: nemlig det som jeg nu har lavet hækleprøven i. For det er alt for stift.

I opskriften står der også at jeg skal bruge tynd mohair. Men jeg tror bare at den bliver alt for 'slatten' i det garn. Jeg må op i garnbutikken og se hvad de kan hjælpe mig med....

Hæklebogen jeg har fundet opskriften i hedder: Sej og sjov hækling og er skrevet af Sophie Britten.

tirsdag den 14. maj 2013

Billedspam fra en dejlig lørdag

 Sådan så bordet i stuen ud.
Og sådan så alrum ud.



 Mine tre fantastiske piger.
 Buffet til hovedret
 Desserten.
 Konfirmanden
Kransekage til kaffen, som min mand havde lavet.

Skrub af mad
 Og så gik der mode i at løbe op og ned af vejen og tage "flyvende billeder"

 
Her smider jeg lige lidt billedspam ovenpå en god konfirmation lørdag. Det var nogle travle dage optil.
Fredag; Vi fik tømt køkken/alrum og stuen for møbler om fredagen og fik dækket bord.
Lørdag kl 7.30: MellemsteDatter skulle til frisør kl. 7.30 - kl. 8.30.
Morgenmad: 8.30 - 9.00
Afhentning af fotograf: kl. 9 hvor de kørte i skoven. De var retur kl. 9.40.
Fotografering i kirken: kl. 10.00 - 10.30
Konfirmation: kl. 11.00 - 12.00
Gæsterne kommer: kl. 12.30 
Og så festede vi ellers hele dagen. Jeg holdt en tale for min datter. Noget jeg aldrig har gjort før. Og noget som jeg havde bestemt mig for at det bare skulle gennemføres, så jeg havde øvet mig i ca en måned. Og kunne derfor talen næsten udenaf. Og talen gik godt. Der var små kunstpauser, hvor tårerne kæmpede for at komme ud. Men jeg gennemførte.
Vi fik en masse god mad og fik snakket og hygget. Og der var andre der holdt tale, bl.a ÆldsteDatter, min far og konfirmanden selv. Og der var sange. Jo - der var alt det som hører en konfirmation til.
Skrub af mad blev serveret kl. 20. Og derefter begyndte de første gæster at gå. Men de sidste gik først kl 3. Der gik vist lidt sprit i festen til sidst. Og det var kun lidt venner der var tilbage. Men det havde vi jo også regnet med, og det var bare så hyggeligt.
Søndag blev brugt på at rydde op, og få læst telegrammerne igennem.
 
En helt igennem fantastisk weekend.

Livie & Luca



 
Jeg har købt disse flotte sko til MindsteDatter. Det er ikke første gang jeg køber sko fra Livie & Luca. Første gang gjorde jeg dog den fejl, at jeg bestilte dem i USA. Jeg var dog så heldig, at de røg direkte igennem tolden, så jeg slap for ekstra toldafgift. Men det tog næsten 5 uger fra jeg bestilte dem, til jeg modtog dem med posten. Og jeg kan huske jeg købte dem, fordi de skulle bruges til en fest, hvor MindsteDatter skulle have dem på. Det fik hun så IKKE:
 
Men denne gang bestilte jeg dem hos Livie & Luca i England. Og det tog kun en lille uge. Så det kan bestemt anbefales. Jeg fandt ud af at en blogger, også har dem i sin butik. Men jeg har faktisk givet lige præcis det samme for dem, som hun skulle have for dem med fragten inkl. For der var ikke nogle penge at spare. Men måske næste gang vælger jeg at 'støtte lokalt' og køber dem igennem hende :-)

onsdag den 8. maj 2013

Kaffe vesten klar til fremvisning



 

Endelig færdig med den super flotte vest.

Jeg havde dog lidt problemer med opskriften. Gik i stå da jeg skulle starte på kroppen. Synes ikke det var helt tydeligt hvor jeg skulle starte med at lave vendestrik. Men med hjælp fra selve forfatteren til bogen Annette Danielsen fik jeg den forklaring der skulle til for at jeg kunne komme videre. Og jeg tror også at jeg fik lavet de sidste vendestrik rigtige. Dog er jeg her lidt i tvivl om dette. men det ser rigtig ud, så mon ikke det er korrekt.
Der hvor jeg havde problemer var der hvor jeg havde fordelt masker til krop og ærmer og havde strikket en omgang på kroppen. Og nu skulle jeg lave vendestrik. Men hvor skulle jeg starte?? Var det før eller efter de der ekstra masker der slåes op i ærmehullet??? Jeg havde en fordeling der hedder 93 til ærmer, 24 nye masker, 136 til forstykke, 93 til ærme, 24 nye masker, og 136 til ryg. Og Annette skrev tilbage til mig allerede næste morgen. Og svaret var: ved de første 24 nye masker. Dejligt med hurtig svar.
Nu håber jeg at ved at have skrevet det her, kan andre få glæde af hjælpen, hvis de strander samme sted.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...