torsdag den 25. juni 2015

Frost fødselsdag

På tirsdag i næste uge bliver Mette 7 år. SYV ÅR!!!! Hvordan er det muligt. Det synes bare ikke muligt, at min yngste datter allerede kan være så gammel. Men det passer desværre.  

Og så naturligt som det er for enhver syv år gammel pige (og muligvis dreng), så ønskede Mette at få en klassefødselsdag, og naturligvis en Frost fødselsdag. Som om det kunne være anderledes.... Indbydelserne blev sendt ud i starten af juni måned. 

Så jeg gik på nettet for at finde idéer, og jeg må erkende, at der er et overflod af idéer der. Nogle idéer er så fantastiske, at de ikke er indefor mine evner, men jeg gjorde det, jeg kunne, og det viste sig at blive fantastisk, hvis jeg selv må sige det. 
Her er nogle af mine idéer, hvis du ønsker at tage en genvej  minimalistisk vej til en fabelagtig Frost fødselsdagsfest!

Dagene før fødselsdagen klargjorde vi følgende:
 • Min mester bager af en mand bagte chokolade muffins.
 • Han rullede den blå fondant ud, så den kunne stivne. Og stak hvide fondant snefnug ud til at pynte lagkagen og chokolademuffins med.
 • Jeg blæste ballonerne op og hængte den op. Puha - der var mange balloner... 
 • Jeg fandt Frost bannere på nettet, som jeg printede ud, og satte på en snor og hængte op.
 • Jeg klargjorde skattejagten. Jeg tog et billede af Elsa og Anna, og kopierede et nærbillede af der hvor skatten skulle gemmes på den anden side. Klippede papiret i 7 stykker, og puttede de små stykker papir ind i en ballon, som jeg blæste op. 
 • Jeg fik lavet 14 slikposer, som skulle være skatten. Jeg kørte stilen helt ud, så det blev til slik i blå og hvide farver.
Som pynt til bordet, havde jeg købt blå sugerør, blå stearinlys, blå servietter, blå og hvide kyskager. Derudover kom der små gulerødder (som symbol på Olaf's næse), saltstænger (som symbol på Svend's gevir) og blåt saftevand.Dagen før:
 • fik min mand lavet muffins færdige, fik pyntet dem med ising og en snefnug.
 • Han lavede en Frost lagkage. Et kæmpe stort arbejde.
 • Jeg fik dækket bord.
 14 slikposer med en beskedent portion slik: slikpind, mini smarties, lidt labre larver og ellers blåt slik.

På selve dagen:

 • fik jeg skrællet gulerødder.
 • klargjort saftevand.
 • lavede bordkort, så der ingen diskussion kom, om hvor hvem skulle sidde. Jeg tog et sæt billeder og lagde ved hver serviet, og lagde en kopi af samme billede i en skål, og så trak pigerne et billede, og de skulle så finde et billede magen til, og sætte sig der. 
 • Fik lavet en flaske med et frost logo på, så vi kunne lege 'den flaskehalen peger på' ved gavegivningen.
 • Jeg hentede pigerne kl. 14. Og så gik fødselsdagen i gang.  'Den flaskehalsen drejer på' skal gi Mette en gave. Det fungerede godt, og det tog ca. ½ time.


Resterne af frostlagkagen. Lagkagen var lavet af 5 lyse bunde og 5 mørke bunde med en meget tynd lag citroncreme imellem. Og det smagte superskønt.

 Til skattejagten blev pigerne sendt afsted to og to rundt i haven. De skulle finde en grøn ballon, og komme tilbage, inden de næste to blev sendt afsted. Vi havde igen lavet 7 sæt billeder, og så blev de sat sammen, ved at de skulle finde en makker med samme billede. Så ingen skrig og skrål over dette. Da de havde fundet alle 7 balloner, gik vi i garagen, hvor vi sprang alle ballonerne. Indeni var der et stykke papir, og de skulle sætte de 7 stykker papir sammen til en billede og på denne måde finde skatten.


Kl. 17 gik pigerne hjem. Mette sagde, at hun havde haft en perfekt fødselsdag. Og det er jo det vigtigste. Og jeg nød hvert et minut de var her, ligeså meget som Mette nød det. Og så blev der stille i huset!!!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...