lørdag den 27. august 2016

Brunblomstret retro nederdel

Jeg har retro stof på mit lager. Og nu synes jeg at det var på tide at jeg fik brugt lidt mere af det. Så jeg har lavet en ny nederdel til Mette.  En nederdel lavet i en halv sol model. Det stribede lyserøde rib var også noget fra mit lager.
 
Lommen er en rest lillaprikket  stof og den er kantet med brunt skråbånd fra lageret. Og selve nederdelen er kantet med pink skråbånd.
 
Ene lagervarer - så den kostede kun sytiden. Og Mette er lykkelig for den.
 
Fantastisk.
 









torsdag den 25. august 2016

Ishi kjole med tern

Jeg har endnu engang afprøvet mit Ishi mønster. Sidst jeg syede den blev det til denne skønne hundekjole.

Mønsteret er fra StraightGrain og hedder Ishi. Det er en skøn a-model med store lommer placeret på sidestykkerne. Jeg har købt mønsteret som pdf fil og har klippet og klistret, for at kunne få det. Der var eddermame mange stykker papir der skulle klistres sammen. Men det var jo let denne gang, for jeg brugte jo samme mønster som sidst. Og det er jo et år siden. Nu er Mette en slank pige, så hun kunne stadigvæk godt passe samme str som sidst. Så vær lige opmærksom på, hvor stort I laver kjolen, for de er lidt store i størrelsen.

Jeg har samtidig gået i mine gemmer. Og her brugte jeg den sidste rest, jeg havde at det ternede stof fr Stol & Stil. Til selve kjolen og til lommestykket, måtte jeg en tur i Stof & Stil, og her fandt jeg noget denim stof og noget karry gult. Det karrygule er også i en af ternene i det ternede stof. Som lukning, har jeg brugt en lyserød lynlås - også fra gemmeren.  Så det blev til en meget billig kjole. I like!!!







Som foer inde i kjolen har jeg brugt en lidt mørkere denim, som jeg også havde på lager. Jeg fik jo sårn set stof nok i Stof & Stil til hele kjolen, og hun gav mig endnu 10 cm ekstra, så der var noget at krympe af, når stoffet blev vasket inden syning. Men det krøb over 10 cm..... Så vær opmærksom på dette. Altid vask inden syning. Godt jeg gjorde det. Ellers havde kjolen jo været ødelagt efter første vask. Og godt eg havde en lignende rest jeg kunne bruge.

mandag den 22. august 2016

Marakjole på prinsessen

Ja, så fik jeg prinsessen i mara kjolen. Og endelig kunne den blive vist frem.
 







onsdag den 17. august 2016

Flere kaktusser

Jeg har fået hæklet nogle flere kaktussser. Endnu engang har jeg været i gemmeren og har fundet mine grønne garnrester, og har nu fået lavet en del nye.
 
Jeg har også hæklet 'jorden'. Det er ligesom finest. Jeg har brugt brunt bomuldsgarn. Og fremgangsmåden er ganske enkelt: Jeg har først lavet toppen ved at hækle i cirkel indtil cirklen passede med pottens størrelse. Derefter har jeg bare hæklet rundt og rundt, indtil dybden på jorden passede med dybden på potten, og så lukkede jeg at ved at tage ind i cirklen igen, og inden jeg lukkede helt af, fyldte jeg fibervat i 'jorden'. Dette er selvfølgelig også inde i selve kaktussen.
 











lørdag den 13. august 2016

Mara kjole med tern

Må jeg præsentere - min tredie Mara kjole. Første gang jeg syede den var for 2 år, og blev til en skøn grøn retro kjole.
Mara er designet af den vanvittigt dygtige Marte, som blogger lige her.

Mønstret her har set mange andre steder på bloggen, og nu er det så også min. Hvis du bliver fristet , så nu kan det fine Mara mønster erhverves lige her.

Jeg har denne gang valgt at lave en udgave med lange ærmer - men Marte har også tegnet muligheden for flagermus korte ærmer eller korte flæseærmer. Mønstret kan også afkortes til en bluse Der er så mange muligheder med dette søde mønster.

Der medfølger en virkelig gennemarbejdet instruktion til mønstret, hvilket gør blusen endnu nemmere at sy.

Kjolen er syet af blåt tyndt denim stof - en rest jeg havde fra Stof & Stil. Jeg har derudover sat pink pipping bånd rundt i 'smækken' foran. Og fandt tre retro knapper i min knappesamling, som passede perfekt til kjolen. Selve smækken har jeg lavet af noget ternet stof, som jeg længe har villet bruge. Men jeg kunne ikke finde en skøn løsning på det før nu.
 
Mønsteret har jeg købt her hos Compagnie M.
 
Jeg får lige smækket Mette i kjolen, når jeg lige får tid.
 
 
 
 





onsdag den 10. august 2016

Krealampe til mørket

Imens jeg var på ferie i Italien fik jeg hæklet en del. Men når klokken blev 21, måtte jeg stoppe. For så kunne jeg ikke se en disse mere ude på vores terrasse ved vores mobilehome. Og det ærgede mig lidt. Jeg forsøgte med en lommelygte, som jeg lagde på bordet på nogle bøger. Men den duede bare ikke. Jeg kunne ikke få ordentligt lys.
 
Men så så jeg en aften at Britta Storm på Instagram  havde købt et strikkelys. Og fluks fik jeg bestilt denne. Da jeg kom hjem fra ferie var den kommet. Så nu kan jeg strikke og hækle selv om det er mørkt. Den skal jeg nok få meget glæde af.
 
Den kan købes på Geilsk.dk. Og den koster kun 85kr plus fragt.
 
 
 
 
 

lørdag den 6. august 2016

Nyt navn på Instagram - sysletrolden_vol2


Ja Instagram har åbenbart lukket min gamle profil ned. Men nu har jeg skrevet en masse beskeder til dem i håbet om, at de lukker den op igen. Og det ser det tilsyneladende ikke ud til, at de gider svare på. Så nu har jeg valgt at lave en ny profil nemlig sysletrolden_vol2. Min kloge veninde @enaolesen har fundet på navnet. Og nu mangler jeg mine gamle følgere. Så alle sammen: vær sød og spred budskabet, så jeg kan få mit daglige og normale IG-kick tilbage. #sysletrolden #I'mback #dummeinstagram #komigentilmig

torsdag den 4. august 2016

Hospitalsklovnen Luna

I juni havde jeg meget travlt. Jeg skulle nå at hækle denne færdig, inden jeg skulle have Mette til Skejby til den sidste operation for tilbageflow. Jeg nåede det .
 
Og selvfølgelig skulle dukken Luna med til Skejby, så den rigtige hospitalsklovn Luna kunne hilse på hende.
 
Selve opskriften er lavet af en sød pige der hedder Henriette. Hun har også lavet en del andre opskrifter på hospitalsklovne. Men idet Henriette vidste, at jeg og min Mette havde et dejligt forhold til Luna, ja så skrev Henriette til mig, for at få hjælp med gode billeder af Luna.
 
Og så skrev jeg til Luna. Og Luna sendte mig en masse billeder af kjolen, og hendes tøj, sådan at Henriette kunne få lavet den helt perfekte opskrift. Jeg lovede så Henriette, at jeg ville prøvehækle opskriften, for at se om den var forståeligt. Og jeg tog så dukken Luna med til Skejby, så den rigtige hospitalsklovn Luna kunne hilse på hende. Og hun synes, at den var fin.
 
Dukken har en hat med motorbriller på ligesom Motor Mille har. Hun har marmelukker med røde sløjfer. Der er store hvide blomster på kjolen, både foran og bagpå. I den ene lomme er Bjørnen Bjørn, og i den anden lomme er der balloner. Så har Luna grønne strømper og gule sko.
 






 
 
Opskriften til Hospitalsklovnen Luna kan du købe og få tilsendt, som en PDF-fil.
Opskriften koster 50kr, hvor Danske Hospitalsklovne får de 25kr.

Skriv til
Henriette, hvis du er interesseret.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...