søndag den 20. juli 2014

Høstjakkens historie #3

Færdig med høstjakken.

Garnet som jeg var så heldig at vinde til Hammerumkrea, og som jeg bestemte skulle bruges til en skøn høstjakke. Mønsteret er købt her. Den har fået lommer, fordi jeg faldt over et billede hos en anden blogger, som havde gjort dette, og som glædeligt delte ud af opskriften på lommer her.

Strikkeprøven blev lavet. Så fik jeg hjælp fra den søde Instragrammer Lise HansenMonrad, som hjalp mig  - en gammel erfaring strikker  - med at udregne, hvor mange masker jeg skulle have, konstra den strikkeprøve jeg nu fik lavet. Jeg kunne simpelthen ikke samle tankerne om det selv. Og så er det godt at ty til dem, der er gode til disse udregninger. Og så jeg gik i gang.

Jeg havde dog stadigvæk ikke helt fattet de der raglanudtagninger, så den søde og meget tålmodige (tak for det) Karina, prøvede at forklare mig, hvordan jeg skulle lave udtagningerne. Hun sendte mig en geníal beskrivelse, som gjorde at jeg kunne se fidusen. Og jeg tog garnet med på ferie til Italien. Og her fik jeg strikket temmelig meget på jakken.

Idet jeg kun havde 2 nøgler flannel grey og 2 nøgler slate grey, har jeg haft lidt svært ved at se hvor lang jakken kunne blive. Så da jeg havde lavet det øverste af jakke, måtte jeg derefter begynde på ærmerne, så jeg var sikker på at de blev rette længde. Derefter måtte jeg lave lommerne, så jeg var sikker på, at der blev garn til dette. Og så endelig kunne jeg komme videre med jakken. Jeg havde egentlig lidt svært ved at forstå den norske opskrift, og fattede ikke beskrivelsen af afslutningen af jakken. Men efter at have lavet lommerne, som også indeholdt samme afslutning, kunne jeg pludselig godt se meningen med det norske. Og nu er høstjakken færdig.

Den måtte godt have været lige 20 cm længere. Men jeg har brugt ALT garnet. Og når jeg sammenligner denne høstjakke med min yndlingsstrikcardigan, så er den samme længde. Så jeg skal nok komme til at bruge den.

Fakta:
Opskrift: Høstjakke fra Pickles.no strikket i str. XL.

Garn:  200g Supersoft i farven flannel grey, 200g Supersoft i farven slate grey, 120g Kids Silk i farven 10. Supersoft kan købes her. Kids Silk er fra Drops.

Pind: 5.5

Bemærkninger: Dejlig, skøn og lækker. Jeg elsker den bløde overflade og kombinationen af de to garner er noget nær perfekt. Jeg har sjældent ejet noget så blødt og rart, som denne Høstjakke.

Modifikationer: Jeg har valgt at lave min egen version af I-cord eller hestetømmen langs forkanten. Jeg strikker den over to masker og jeg fandt beskrivelsen af teknikken lige her. Jeg har desuden valgt at lave ærmer i fuld længde og med indtagninger hele vejen.
Skulle jeg strikke modellen igen, ville jeg ændre på maskefordelingen. Jeg synes, at der bør være færre masker i nakken og i stedet lidt flere startmasker til ærmerne, så jakken får et mere harmonisk og flatterende udseende. Og så ville jeg også lave den lige lidt længere
  

Opskriften på lommer finder du her


Og ja - jeg har pybukser på. Jeg havde lige været ude og løbe, og efter badet kravlede jeg i pybukserne. Og jeg orkede ikke at skifte, for at se smart ud på billederne. Take it or not !!

4 kommentarer:

 1. Den ser dejlig ud ;)
  Er der noget bedre en hyggebukser der ikke strammer nogen steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er fuldstændig korrekt. Og tak. Jeg er meget glad for den. Den er god varm.

   Slet
 2. Halløj
  Ser super dejlig ud jakken.. Hvis du vil sælge den ? må du da endelig sige til???
  ( hvis du vil lave en med dine ærdirnger)
  Send mig gerne en sms..:o) 40502925
  Mvh
  Anne-Mette....min blog den glade bondekone.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette
   Det vil jeg tage med i min aftenbøn.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...