mandag den 23. november 2015

Juletræer af gamle bøger #1

Jeg var til kreativ messe i Viborg - også kaldet Husflidmessen - i september. Og her faldt jeg over noget som jeg bare måtte prøve at lave selv. Små juletræsmobiler med perler lavet af gamle bøger. Jeg har derfor været på genbrug og fundet 7 gamle bøger med grønne forsider. Jeg startede med at klippe forside og bagside fri. Derefter smurte jeg lim på og lagde dem sammen sætvis, og lod det tørre, imens det blev presset. Nu er de så klar til at blive skåret i. Min oprindelige plan var at det kunne jeg snild gøre med en hobbykniv. MEN.......!!! 

Det var bare helt umuligt. Siderne er faktisk temmelige tykke, og jeg forsøgte at skære en over selv. Jeg lånte Manden min's mega skarpe arbejds hobbykniv. Og det var med livet som indsats, at jeg gik i gang med at skære det første juletræ. Føj det var hårdt. Jeg fik Manden min til at skære den første færdig. Og selv han synes, at det var hårdt. Så en ny plan måtte i gang. Jeg spurgte min svigersøn om han dog ikke kunne finde ud af at skære for mig. Og sørme om han ikke kom lidt senere og havde skåret den fineste juletræ med stiksav. Så han fik lige lov til at save dem alle sammen for mig. Jeg fandt noget rådt snor i mine gemmer. Det var dog lidt for tykt, så jeg delte det i tre, og så forsøgte jeg at samle den første juletræ. En stor knude til at starte med, derefter perler, som et symbol på træstammen. Og derefter det nederste træ, perle, træ, perle etc etc og en lidt større perle til sidst. Alle juletræerne er blevet meget forskellige. Jeg har brugt nogle af de perler, som jeg havde i mit kæmpe lager. 

Jeg synes, de er blevet ganske gode.

Hvad synes I?
4 kommentarer:

 1. Hvor er de fine. Rigtig god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Det var et kæmpe arbejde. Men det var det hele værd. Jeg er så glade for dem.

   Slet
 2. Hej Henny. Det er nogle rigtig fine juletræer !
  Elsker ideen med at 'genbruge' og få små kunststykker ud af det👍
  Har dog et spørgsmål - hvordan er snoren kommet igennem - har du 'boret' hul med maskine?

  Min mand har en elmaskine der hedder en 'fine cutter' - den har forskellige skære-blade og er virkelig effektiv !

  SvarSlet
  Svar
  1. Snoren har jeg småmænd bare syet igennem det enkelte stykke. Det var lidt svært, men jeg stak nålen ind - pressede nålen ned i min skærebræt imens jeg holdt ved stykket og fik på den måde nålen hele vejen igennem.

   Måske jeg skulle overveje en *fine cutter' hvis jeg skal lave flere juletræer. Tak for tippet.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...