tirsdag den 17. januar 2012

Jeg vandt over maskinen :-)

Efter en ordentlig omgang armlægning med min overlocker, kan jeg nu informere alle om, at JEG vandt. Først var det, som nævnt i forrige indlæg, overtråden, der ikke ville være stram. Så trådede jeg den om 100 gange, skiftede trådene ud med andre tråde -  i troen om, at det kunne være tråden, der var dum. Og så var overtråden pludselig i orden. Men så drillede undertråden. Den var løs, og lavede kæmpe store løkker. Sidst maskinen drillede med samme problem, havde jeg ikke haft den ret længe. Og da sendte jeg den ned i butikken via Manden min. Og han kom hjem med en kommentar der lød som så "det var bare trådningen der var forkert. De sagde nede i butikken, at du kunne få et kursus i maskinen, hvis du ville!" Hmm.... Og så blev jeg stædig. Jeg ville ikke ned i butikken og indrømme, at jeg ikke kunne finde ud af at tråde den. Så jeg måtte jo bare tage mig sammen. Og lige pludselig var den der.

Og nu er bukserne færdige. De er syet i mørk chambrey cowboystof. Og lommerne er lavet med en rest liberty stof som jeg vandt for lang tid siden. Nemlig her i maj 2010. Jeg har stadig en rest tilbage, og den skal bruges til knapper til sømandstrøjen.  Jeg lavede skråbåndet om til pipingbånd, ved ta sy en snor indeni skråbåndet. Og så er pipingbåndet syet på lommerne, så der ses et smal stykke af pipingbåndet. Og for at pipngbåndet kunne ligge pænt fladt på forsiden, har jeg lavet en stikning tæt på pipingbåndet.

Jeg har lavet en linning i samme stof og med en bred elastik i. Og i ben hat jeg syet en smal elastik i en løbegang. De er da bare så smarte.

Der skal nok komme billede senere med MindsteDatter indeni bukserne.

13 kommentarer:

 1. godt du ikke gav op,når jeg skifter trådfarve på min overlocker klipper jeg trådene over og binder dem sammen med den nye farve,og så syer jeg ligeså stille og roligt til de små knuder er igennem nålene,og vupti er farven skiftet,så undgår man at tråde forkert

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcist sådan jeg også gør. Men åbenbart havde jeg valgt at bruge en for kraftig tråd i den ene. Og så sprang den.... og så var det at møllen fortsatte med at drille hele weekend og mandag med. Det er også en nem måde at gøre det på synes jeg - når det virker altså

   Slet
 2. Tillykke med sejren og ikke mindst resultatet af anstrengelserne...hun bli'r da så fin! Glæder mig til at se dem på ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja der er ikke noget så godt som at vinde.

   Slet
 3. Fedt at du fandt ud af det - ved egen hjælp! Bukserne er da vilde søde, og en fin detalje med pipingbåndet :)

  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt ved egen hjælp. Jeg er nok det man kalder pisse stædig, når det drejer sig om visse ting.
   Og tak.

   Slet
 4. hvor er du sej (stædig??) at du blev ved.. godt gået og ikke mindst flotte bukser. Jeg gruer lidt for at skulle igang med min overlocker igen. den har stået stille 4 år efterhånden -dog venligst udlånt indimellem til en veninde.. men nu må jeg heller komme igang igen med at sy :)
  skøn blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sej og stædig. Det er bare op på hesten Lene. Det er slet ikke så svært. Nok ligesom at cykle. Har man lært det en gang, kan man det bare (for det meste).

   Slet
 5. Way to go!! Fine bukser ;-) Sjovt som du laver disse lange lommer ;-) Specielt og rigtig sødt! Jeg bliver helt fristet af selv at komme igang igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Majer. Ja det er ikke sådan at være en stædig kamel, vel?

   Du må ind og finde symaskinen frem. :-)

   Slet
 6. Hvor er de bare flotte!

  Så stod jeg nede i min datters børnehave idag, og minsandten om der ikke hænger et opslag fra din amio butik!!! Det ser godt ud og kunne da også se der var rykket lidt flyers af! Håber det giver pote!! Smil herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver lidt pote. Men jeg kunne godt ønske mig mere respons. Sjovt at vores piger går i den samme børnehave. Min går i Blå. ;-)

   Slet
  2. Min datter går nede i Vidensgruppen ;) Håber du får mere respons, det ser godt ud det du laver! Så bare dit opslag og tænkte bare DET navn har jeg set før, så hjem og tjekke blogrolen og jo jo det var dig :) Hyggeligt at se andre bloggere fra nærområdet!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...