onsdag den 7. marts 2012

Pink sparkedragt

Så blev jeg færdig med den første. Og ÆldsteDatter er lykkelig for sin egen sparkedragt - sin egen unikke unikke 'Onepiece'. Og jeg er lykkelig over prisen på den nye, unikke 'Onepiece'. Jeg tror dragten har kostet ca. 250 DKK at sy.  Og nok en 15 timer at sy inkl klippetid. Udgaven  har fået lynlås helt op i hætten, som var en meget vigtig detajle for hende. Ligeledes havde hun sin helt egen mening om, hvordan den skal se ud indeni. Så den har fået foer i hætten. Blomstret selvfølgelig, for det elsker hun jo rigtig meget.
Behagelig det tror jeg på, at den er. Om den er køn, ja, det er vel en smagssag, men den unge dame er meget begejstret for mine syevner, når det kommer hende til gode.  Dragten er syet efter et Stof2000 mønster, og den var faktisk temmelig nem at sy.  Det pinke isoli købte jeg her i sidste uge. Jeg har lavet små ændringer på mønstret, men ikke meget. Bl.a har jeg hævet skridtet lidt, for ellers ville den sidde nede ved knæene på hende, og det så bare for dumt ud. Og jeg har tilføjet en lynlåslomme på rumpen. For det ville hun bare så gerne have. Sidelommerne har fået lynlås.  Og så måtte jeg jo ud i en udfordring, for det var godt nok længe siden jeg sidst havde prøvet det, men det lykkes. ÆldsteDatter er omtrent 174 cm høj, og jeg har syet en str. m til hende.

Og som en ekstra detalje har jeg også fået lavet bånd med navnet på. Ligesom på de originale Onepieces. Blot hendes egen navn, så den bliver endnu mere unik. Og selvfølgelig broderet med pink. Det er en god eksnabo der har hjulpet mig med dette. Hun kan bare trylle med en broderimaskine.  Og det gir da lige den sidste finis, synes jeg. Jeg har også syet hvide stikninger rundt omkring. Blandt andet rundt om lynlåsene og der hvor ærmer er syet på for/bagstykke, og rundt i halskanten. Jeg har sat rib i ærmerne. Og bred elastik i benene.


Hætten's foer er dette flotte blomstrede stof.


 Dette stof er selvfølgelig også indeni lommen bagpå. Men kun i det yderste stykke. Det lomme stykke der vender ind mod kroppen er i det bløde isoli. En lille fræk detalje.

Og så havde ÆldsteDatter lidt problemer med at lynlåsen stak i skridtet. Som hun selv sagde " Jeg skal have bukser på indenunder, ellers stikker det."  Og det var der jo råd for. Så jeg fik syet skråbånd på lynlåsen inderste ¨kant, så den ikke kunne stikke hende. Og det hjalp.  Og det dur jo ikke at skulle have bukser på indenunder dragten, for så tror jeg, at hun kommer til at koge, for den er jo dejlig plysset/vamset i stoffet
 

MellemsteDatter er allerde begyndt at rykke for en "leveringstid" for den hun skal have i lilla..

 Jeg må igang. :-)

8 kommentarer:

 1. S-U-P-E-R fed!!!!

  Mvh Ása / sunadottir.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Äsa. Og jeg er sikker på at den nok skal blive slidt op. :-)

   Slet
 2. Må give Åsa ret! Størstedatterens onepiece er vildt fed!!! Sikkert fordi, den netop er så unik og flot syet! Kan godt mærke at jeg er ved at bløde lidt op... Jeg synes nok at alle af den type dragter er super fede, når den er ved at gå af mode igen ............ ;-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tilvænning kan godt være svært. Jeg så dragterne første gang i sommers til Skive Festival. Og det er også først nu vi springer på den "bølge".

   Slet
 3. Du er så dygtig til det der Henny - lækker, lækker, lækker...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Blir så glad for varme rosende ord. Så nu kan jeg smile resten af dagen pga dette her :-)

   Slet
 4. flot flot arbejde, dejligt for dig, at dine døtre vil gå i hjemmesyet af mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg troede egentlig faktisk kun jeg kunne lokke MindsteDatter i det. Men de store er rævestolte af tøjet. Så det må jeg bare gøre noget mere i, når det kan betale sig. For det er jo ikke alt hjemmesyet der blir billigt. For jo mere stof der går i det, jo større pris.
   Men jeg nyder det.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...