tirsdag den 20. december 2011

Juleglögg i lys udgave


Jeg prøvede denne gløgg den anden dag. Og den kan bare varmt anbefales. Den smager godt både varm og kold. Jeg fandt den på I FORM's hjemmeside. Den er proppet med supersunde ingredienser, som jeg utrolig godt kan lide, nemlig ingefær, rosiner, valnødder og mandler.
6 personer
50 g mandler
1 stykke frisk ingefær, ca. 2 cm.
1 dl vand
2 stænger hel kanel (evt. flere til pynt)
6 hele kardemommebælge
1 flaske Chardonnay hvidvin
3 spsk. akaciehonning
100 g rosiner
50 g valnødder
1 appelsin skåret i filet (både uden skind)

Sådan gjorde jeg:

Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem. Hak ingefæren. Kom vand, ingefær, kanel og kardemomme i en gryde og lad det koge i 15 min med låg. Jeg havde ikke de der kardemommebælge, så jeg brugte stødt kardemomme. Men jeg har sidenhen fundet ud at de kan købes i de fleste TIGER butikker.  Lad det trække natten over. Si det og kom væden sammen med vin, honning og rosiner i en gryde. Sluk, når det lige koger, og put mandler og valnødder (evt. hakket meget groft) samt appelsinfileter i.

Tip: Du kan snildt erstatte hvidvin med rødvin.

1 kommentar:

  1. Hej Henny!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...